23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Islands elbils-infrastruktur får boost med 15 nye hurtigladere fra ABB

ABB har vundet et offentligt udbud fra Reykjavik Energy på levering af hurtigladere. Hurigladerne vil booste landets lade-infrastruktur til elbiler og skal være installeret inden udgangen af 2017.

ON Power, som er en del af Reykjavik Energy, har indgået kontrakt med ABB om levering og installation af 15 multistandard DC-ladestandere af typen Terra 53CJG, flere steder langs hovedvejen på Island. Det er sket igennem ABB’s channel partner – Johan Rönning.

Over 1.400 elbiler kører i dag på de islandske vejene. Dette skyldes bl.a. et statsfinansieret incitamentsprogram, som støtter køb af el-biler. Udbuddet på hurtigladere er en del af landets kampagne til at fremme og udbygge Islands e-mobility-strategi ved at øge tilgængeligheden af fleksible og robuste ladestandere langs centrale spots på hovedvejen i hele landet.

 ABB’s hurtigladere kan lade en elbil i løbet af 15-30 minutter, er udstyret med letlæselige touch skærme og lav driftsstøj. Desuden kan alle hurtigladere kombineres med omfattende løsninger for brugerautorisation, betaling og netværksforbindelse.

“Island er et progressivt land, der indfører nye energistandarder og udnytter landets vedvarende energiresurser til støtte for sin infrastruktur”, udtaler Frank Muehlon, chef for ABB's Global Business for Electric Vehicle Charging Infrastructure. Fordelene ved vores denne hurtigladertype ligger i multiprotokoldesignet, der understøtter cloud-baseret teknologi. Det giver On Power adgang til data i realtid til fjernkontrol og proaktiv styring af driften samt teknisk status på ladestanderne. Dermed får de fuld fleksibilitet og overblik over deres lade-netværk”, siger han og tilføjer, at er fuldt funktionsdygtige helt ned til minus 35 grader.

Johan Rönning’s salgsdirektør, Óskar Gústavsson, siger: ”I flere år har vi haft et godt samarbejde med ABB for at vinde dette projekt. Det er glædeligt at kunne være med til at hjælpe med at transformere Islands transportsektor til gavn for miljøet ved at installere hurtigladerinfrastruktur langs hovedvejen på Island”.

 ON Power’s chef for forretningsudvikling, Jón Sigurðsson, kommenterer: ”Vi har valgt at investere i hurtigladerteknologi som en del af vores rolle i den grønne transformation af Island. Islands el-produktion er primært baseret på vedvarende energi. Derfor giver det rigtig god mening at transportsektoren bliver en del af elinfrastrukturen. ON Power er et førende elselskab, så det var vigtigt for os af finde en leverandør, der ville gøre os i stand til at fremtidssikre vores lade-netværk. Rækkevidden på Terra 53 muliggør dette, og via dens åbne industristandarder giver den fuld fleksibilitet med online fjernadgang”.

 ABB har leveret hurtigladeløsninger som del af sit bidrag til at fremme bæredygtig mobilitet siden 2010 og har solgt ca. 5.000 fast chargers til personbiler verden over.

 

Fakta om de tre selskaber

 Om ABB

ABB http://new.abb.com/ev-charging er førende inden for kraft og automationsteknologi, der gør forsynings-, industri- samt transport- og infrastruktur-kunder i stand til at forbedre deres ydeevne, mens miljøpåvirkningen sænkes. ABB-koncernens selskaber driver forretning i omkring 100 lande med ca. 140.000 medarbejdere. ABB er forpligtet til de højeste standarder inden for integritet over alt, hvor der drives forretning.

 

Om Reykjavik Energy

Reykjavik Energy er et offentligt forsyningsselskab, der står for elektricitet, geotermisk vand til opvarmning og koldt vand til forbrug og brandslukning. Selskabet dækker 20 kommuner, der forsyner 67% af Islands befolkning. Reykjavík Energy‘s hovedaktionær er byen Reykjavik og de yder service gennem tre datterselskaber: Veitur Utilities, ON Power and Reykjavík Fibre Network. 

 Gruppen udnytter varmt vand fra geotermiske områder i Reykjavik og driver geotermiske anlæg i

Hellisheiði og Nesjavellir, hvor el og varmt vand genereres. Drikkevand fordeles fra grundvandsreservoirer, og gruppens spildevandstjenester lever op til omfattende miljøkrav.

 Om Johan Rönning

Johan Rönning er den førende leverandør af el-produkter til det professionelle marked på Island. Selskabet leverer sit omfattende produktudbud strategisk over hele Island via 40 uddannede og erfarne salgsrepræsentanter. Johan Rönning driver også en omfattende serviceafdeling, der er ansvarlig for to lagre, logistik, kundeassistance, mv. Vigtige kunder er bl.a. elselskaber, forsyningsselskaber, aluminiumsanlæg, fiskeriindustrien og byggefirmaer.  Johan Rönning driver syv salgs- og servicecentre på Island. Hovedkvarteret er placeret i Reykjavik, hvor de også har to lagre.

 Johan Rönnings hovedmålsætning er at "Fortsætte med at være den bedste drivkraft på det professionelle el-marked samt blive anset for at være en værdsat virksomhed, der yder en bred vifte af topkvalitets produkter og services til el-markedet“.

 For mere inforamtion kontakt:

Lasse Altmann på tlf.: 2099 0400 eller e-mail: lasse.altmann@dk.abb.com

 

ABB A/S
Lautrupvang 8
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31371716
P nummer: 1002887225

Send til en kollega

0.047