23948sdkhjf
Del siden
Annonce

PVC versus PP – hvem sagde religion?

Det er velkendt i plastbranchen, at der til stadighed diskuteres, hvad der er bedst: PVC rør eller PP rør?

Man kan næsten dele Danmark op i regioner af præference for PVC eller PP, som afspejler både traditioner, holdninger og gode eller gamle aftaler.

I Wavin følger vi naturligvis disse tendenser og producere begge typer rør. Det gør vi gerne, for markedet vil have begge typer. Men faktum er, at der ikke er forskel på rørene ud over råmaterialerne.

Forskellige råvarer – ens forarbejdning
I Wavin kigger vi som udgangspunkt på to forskellige typer råvarer - men vi behandler dem ens. Vi producerer rørene efter de samme standarder i henhold Nordic Poly Mark ordningen, og vi tester begge typer rør efter nøjagtig de samme forhold – med samme resultat i både styrke og holdbarhed. 

Vi har tidligere beskrevet levetidsprojekterne udarbejdet af TEPPFA – The European Plastic Pipes and Fittings Association. Organisationen har gennem flere store studier af opgravede PP/PE og PVC rør dokumenteret, at plastrør af disse typer har en forventet levetid på minimum 100 år. Konklusionen er den samme, at der ikke er forskel.

Der vil altid være smag og behag
Det er ganske naturligt at tænke, at der burde være forskel på plastrør afhængigt af, hvilket råmateriale, man starter ud med. Men når det gælder levetid og holdbarhed, så er der ikke forskel på PVC og PP rør. Markedet er – og vil måske altid være – delt op i PVC eller PP tilhængere. Det er fint, så længe man har gjort sig bevidst om de faktuelle forhold. Når det er på plads, så bliver traditioner, smag og behag og andre subjektive faktorer ofte tungen på vægtskålen - også når det gælder valget af plastrør.

Nyttige links:

Teppfa - artikel 1

Teppfa - artikel 2

Wuppi - genanvendelse af hård PVC

Insta-Cert

Wavin Denmark A/S
Wavinvej 1
8450 Hammel
Favrskov Kommune
Danmark
CVR nummer: DK41895128
P nummer: 1003065308

Kontaktperson

TC
Trine Christiansen
Marketing Content Specialist
+45 26364740 trine.haugaard.christiansen@wavin.com

Send til en kollega

0.094