23948sdkhjf

Fra direktør til verdens dyreste piccoline

| Medlemsnyhed | Indrykket af dan hill plast A/S

Else Madsen er fyldt 80 år, men kommer stadig dagligt i plast-virksomheden, som hun og ægtefællen Einar Madsen begyndte for 60 år siden.

Fra Vejle Amts Folkeblad AF: EMIL FIBIGER Publiceret 15. december 2017 kl. 18:04

Hornsyld: Besøger man virksomheden Dan Hill Plast i Hornsyld, så er der en god chance for at hilse på Else Madsen.

Hun blev direktør for foretagendet i 1998 efter ægtefællen Einar Madsens død. I 2008 overlod hun roret til sine børn, Lone og Peder Madsen, men hun går stadig på arbejde, og det bliver hun ved med, selvom hun netop er fyldt 80 år.

- Jeg går lidt rundt, kigger og snakker med personalet, planter lidt blomster og står for noget arkivering. Min søn plejer at sige, jeg er verdens dyreste piccoline. Det er nok noget, han siger, fordi jeg stadig er lønnet, fortæller Else Madsen ganske fornøjet.

Hun kunne ikke drømme om at spendere dagene hjemme. Den daglige kontakt med mennesker og indblikket i de spændende ting, der foregår i virksomheden, som i år har rundet 60 år, er ikke til at undvære for hende.

- Jeg har fået lov til at blive så lang tid, jeg vil, og det er jeg glad for, siger hun.

Kan ikke undvære firmaet
Else Madsens hjerte banker for Dan Hill Plast, og hun er glad for, at virksomheden er i datterens og sønnens hænder. Som små sagde de, at de aldrig skulle have en fabrik som deres forældre, men det voksede de fra.

- De har vel begge to haft 25 års jubilæum nu. Sådan blev det altså, og det er udmærket. Generationsskiftet er faldet på plads, siger Else Madsen.

Hun havde svært ved at slippe tøjlerne, ja faktisk ekstremt svært ved det, for hun skulle lære at holde mund, som hun siger.
 
Lokalt engageret
I Hornsyld har Else Madsen gjort sit for at skabe lokal udvikling. Hun var byrådspolitiker for Venstre fra 1990 til 1998 i gamle Juelsminde Kommune, og i samme periode tog hun initiativ til Hornsylds koordinationsudvalg ved at samle byens foreningsformænd for at lytte til deres ønsker.

Stier, grønne områder og en hal er blandt projekterne, udvalget har haft fingrene i, og Else Madsen sad i bestyrelsen frem til 2015.

- Man skal gøre noget for samfundet, man bor i, synes jeg, siger Else Madsen om sit engagement.

Hun kan stadig sætte ting i gang. I sommer sørgede hun for, at lokale ældre kom på udflugt sammen. Hun håber på at kunne gentage turene næste år.
Verdens navle
Hornsyld har været Else Madsens hjemby siden 1958, da hun og Ejnar Madsen flyttede deres nystartede plast-virksomhed fra Brabrand og ind i det lokale elværk.

For hende er Hornsyld verdens navle, og det kan undre hende, at byggegrunde står usolgte hen.

- De er jo meget billigere end dem i Horsens, og man kan være i Horsens i løbet af ti minutter. Jeg synes, det er en skam. Vi har jo simpelthen alting her - dagligvarebutikker, tandlæge, svømmehal og skoleoverbygning. Jeg forstår ikke, hvorfor vores byggegrunde ikke går som varmt brød. Mange siger, man skal bo ved motorvejen, men det kan man da ikke være interesseret i. Og vi har masser af virksomheder, som går udmærket her. Det er fint at bo her. Sådan er det, siger hun på sin rolige facon.

Eventyrlysten
I fritiden har Else Madsen et stort hus og den livlige labrador Stella at se efter. Stella er opkaldt efter en af Dan Hill Plasts første produkter - en legedukke.

En gang i mellem drager Else Madsen på rejser til andre verdensdele, men hun foretrækker den nordiske natur og lande som Grønland og Færøerne. Badeferier har hun ingen fidus til.

Hun vil have oplevelser, og får dem også i teatre i Danmark og i storbyer rundt om i Europa, som hun besøger med sine søstre.
Husker på det vigtige
For årene, der kommer, ønsker hun sig først og fremmest godt helbred.

- Det er et snævert og naivt ønske, men helbredet er altså vigtigt. Hvis man ikke har et godt helbred, kan man ikke gøre så meget - heller ikke for andre, siger Else Madsen.

Hun føler sig i fin form, trods mindre skavanker, og husker sig selv på, at det ikke er en selvfølge i hendes alder.

- Jeg plejer at sige, jeg er privilegeret. Det er væsentligt at være bevidst om det, siger hun.

Else Madsen fyldte år torsdag. Hun fejrede dagen fredag med venner og bekendte i Hornsyld Idrætscenter.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
dan hill plast A/S

Hornsyld Industrivej 37
8783 Hornsyld
Danmark
dan hill plast A/S

Send til en kollega

0.094