23948sdkhjf

Ny teknologi giver teleselskaber og energiselskaber nye muligheder, når der skal udbygges net

| Medlemsnyhed | Indrykket af Emtelle Scandinavia A/S

Over hele landet efterspørges bredbånd med stadig større hastigheder – f.eks. 100/100 Mbit via fiberforbindelser – og nu sikrer en ny rør-i-rør metode, at det kan realiseres til lave omkostninger.

Enkel og kosteffektiv løsning fra Emtelle er med succes brugt i Aarhus – og der findes over 20.000 km tomrør til formålet
Over hele landet efterspørges bredbånd med stadig større hastigheder – f.eks. 100/100 Mbit via fiberforbindelser – og nu sikrer en ny rør-i-rør metode, at det kan realiseres til lave omkostninger:

- Digitaliseringen går stærkt og skaber vækst - ikke mindst i byerne – og her giver det store fordele at udnytte de muligheder, der allerede ligger i jorden i stedet for at grave noget nyt ned, fortæller Kenn Byllemos fra Emtelle.

– Vi kan med en ny teknologi lægge fiber i eksisterende rør, så teleselskaber og andre udbydere sparer gravearbejde og dermed får en helt ny økonomi, når de vil udbygge eller optimere deres net.

Gågaden i Aarhus og 13 km på Djursland

Danmarks største byer ligner byggepladser i disse år. Det påvirker trafikken, og især forretningerne er sårbare, når gaderne er ufremkommelige på grund af vej- og gravearbejde. Men samtidig skal IT-udviklingen gå videre, og det kræver nytænkning:

- I Gågaden i Aarhus har vi udnyttet de tomme rør, der allerede ligger i jorden, til en speciel løsning, hvor det er muligt at føre fiber ind til hvert hus. Det er i praksis sket ved at skyde rørtypen Multifu med præinstalleret fiber i - trække fiberen tilbage - og lægge den ind i huset. Dette projekt er gennemført for Fibia og strækker sig over i alt 565 meter gade.

Emtelle har til en 13 km strækning på Djursland lavet en næsten tilsvarende løsning for Fibia, der ønskede at optimere sin backbone. Dette blev ligeledes udført ved at lægge nye rør med fiber i eksisterende rør.

Hvad vælger man i København?

Det stigende behov for lynhurtigt fibernetværk er især udtalt i København, hvor det vil være muligt at udnytte de positive erfaringer, der er gjort andre steder:  

– Vi kan helt klart anbefale beslutningstagerne, at de ser nærmere på de rør-i-rør løsninger, som med succes er brugt i blandt andet Aarhus midtby, siger Kenn Byllemos. – Og løsningerne vil også være relevante uden for hovedstaden, for det estimeres, at der over hele landet ligger mere end 20.000 km tomrør i jorden. Klar til at blive udnyttet til en styrkelse af Danmark som IT-nation.

Emtelle producerer flere forskellige rørtyper på virksomhedens 6.500 m2 store fabrik i Sønder Felding, som tæller 11 produktionslinjer.

Kontakt: Laila Nygaard Pedersen 81617585

Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Emtelle Scandinavia A/S

Vardevej 140
7280 Sønder Felding
Danmark
Emtelle Scandinavia A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.125