23948sdkhjf
Del siden
Annonce

CO2 venlig armering til ny bro i København

Til den nye Alfred Nobels Bro i København, leverer Celsa Steel Service mere end 200 tons armering, som alene vil spare miljøet for udledning af mindst 136 tons CO2.

Med armeringsjernets gunstige CO2-profil passer Alfred Nobels bro derfor perfekt ind i Københavns Kommunes ambitiøse plan om at være CO2-neutral i år 2025.

Regnestykket er baseret på en sammenligning af den internationale middelværdi for CO2-udledning ved traditionel stålproduktion i europæiske jernværker, sammenholdt med EPD-deklarationen af Celsa’s egen stålproduktion i Mo i Rana i Norge. EPD-deklarationen dokumenterer hele fremstillingsprocessen og inkluderer både energiforbrug, udledning af affaldsstoffer og sågar transport fra jernværket til Celsa Steel Service i Danmark, hvilket gør det muligt at vurdere produktets miljøbelastning meget præcist.

Armeringens markante CO2-profil skyldes at Celsa’s jernværk i Mo i Rana udelukkende drives på el fra lokalt produceret, CO2-neutral el fra vandkraft og at jernværket er optimeret til at producere med jernskrot som råvare. Celsa’s jernværk håndterer ca. 60% af Norges samlede skrotmængde, og er blandt de allermest miljøvenlige jernværker i Verden.

Der er investeret massivt i den allernyeste miljøteknologi, som bl.a. gør det muligt at identificere og opsamle næsten 100 % af uønskedestoffer som f.eks. kviksølv og dioxiner. Alfred Nobels Bro åbnes for gående og cyklende i løbet af 2018, men først i 2023 vil broen blive åbnet for biler i forbindelse med at den nye Metro-station, Enghave Brygge, står færdig.

Læs mere om Celsa Steel Service her:

Celsa Steel Service A/S
Frodebjergvej 6
3650 Ølstykke
Egedal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK32988210
P nummer: 1001698484

Kontaktperson

Marianne Jakobsen
Afdeling leder kunde service
+45 47160043 marianne.jakobsen@celsa-steelservice.com

Send til en kollega

0.049