23948sdkhjf

Prisvindende ikonbyggeri: Nova Huset Handelshøjskole

| Medlemsnyhed | Indrykket af JUUL | FROST Arkitekter A/S

På Ørebro Universitet i Sverige har JUUL | FROST Arkitekter designet, programmeret og projekteret NOVA Huset, et undervisnings-, udvekslings- og mødested mellem universitetet, erhvervsliv og by.

NOVA Huset er Ørebro Universitets nye handelshøjskole med et auditorium, der kan rumme op til 560 personer. NOVA Huset er et undervisnings-, udvekslings- og mødested mellem universitetet, erhvervsliv og byen. Bygningen åbner sig med store glasfacader mod campuspladsen, den nye centrale ankomstplads, og understreger den åbenhed og synliggørelse, der understøtter et 

NOVA Huset rummer sociale rum i skalaen fra intime mødelokaler til et magnumauditorium med plads til 560 personer. I aulaen skaber siddetrapper, gulve og vægge i grå beton rum for de mange sofagrupper og bænke med plads til det uformelle liv en afslappet urban atmosfære, alle kan tage del i: et offentligt rum fortsat mellem ude og inde. 

En række transparente mødebokse adskilt af mellemrum med sofagrupper; en vekslen mellem fordybelses- og afslapningsrum, hænger udover aulaen og markerer overgangen til første etagen. En etage der er programmeret med kontorer, undervisnings- og mødelokaler.

NOVA huset er hædret med Örebro Kommuns byggnadspris: 

 ”Universitet har med Novahuset fått ett nytt ansikte mot stadskärnan och Örebro en ny ikonbyggnad. Med sin uttrycksfulla och träffsäkra arkitektur lyfter den fram universitetets betydelse för stadens utveckling.” (…)  ”Byggnadens unika former och material berättar om rummen innanför och ger Universitetsplatsen en egen identitet”  lyder det i motiveringen til udmærkelsen. 

I 2014 vandt Juul | Frost Arkitekter en Speciel Mention Award uddelt af BuildingSMART International for "their achievement in demonstrating the tangible benefits of open BIM" i udviklingen af NOVA Huset. 

Udover NOVA Huset har Juul | Frost Arkitekter projekteret forsker- og studieboliger samt Alfred Nobel Science Park. De tre nye bygninger danner universitetspladsen, der bliver den nye ankomstplads til Ørebro Universitet.

Se billeder og læs mere om projektet


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
JUUL | FROST Arkitekter A/S

Refshalevej 147, st. th
1432 København K
Danmark
JUUL | FROST Arkitekter A/S

Billeder & videoer

0807944-0131846-0135957-0151763-01538

Send til en kollega

0.112