23948sdkhjf

FAKRO svarer igen

| Medlemsnyhed | Indrykket af FAKRO Danmark A/S

Interview med ledelsen i FAKRO Danmark.

Er du bekendt med en påstået sag om industrispionage - tilsyneladende udført af en intern Velux-medarbejder - tilbage i foråret 2016?

JON TOUGAARD: Jeg hørte første gang om sagen i medierne i sommeren 2017, hvor Velux var ude og slå den stort op midt i agurketiden. Taget i betragtning af hvor diskrete de ellers agerer, virkede det meget mærkværdigt, at man ønskede at trække FAKRO ind i en intern sag, som Velux kører mod en tidligere medarbejder. Så det jeg ved, kommer fra mediernes skriverier.

I forbindelse med den påståede industrispionagesag i Velux fra 2016, har en myndighed på noget tidspunkt kontaktet FAKROs ledelse i Danmark eller i Polen?

Jon Tougaard: Jeg kan klart afvise, at en dansk eller polsk myndighed har kontaktet hr. Ryszard Florek (FAKRO Group CEO, red.) eller nogle andre personer fra FAKRO Management Board (ledelsesgruppe) i Polen vedrørende den hævdede industrispionage. Og jeg kan understrege, at vi heller ikke i Danmark er blevet kontaktet af en myndighed vedr. denne påståede sag.

Hvorfor agerer Velux som de gør overfor FAKRO?

JON TOUGAARD: Vi anser dette som en intern sag i Velux, som man forsøger at trække FAKRO med ind i på uærlig facon. Vi har en formodning om, at man forsøger at nedgøre FAKRO og samtidig gøre det meget lidt attraktivt at agere whistle-blower når man oplever, at Velux overtræder loven.

Så det er en skræmme-kampagne?

JON TOUGAARD: Vi kæmper for at vinde markedsandele over hele Europa indenfor ovenlysvinduer, et marked, som Velux stadigvæk har en meget høj andel af. Vi vinder andele på markederne og det reagerer konkurrenten selvfølgelig på. FAKRO er udelukkende bekendt med sagen baseret på den information, som Velux har videregivet til pressen. Markedet for ovenlysvinduer består jo næsten kun af Velux og FAKRO. Der findes andre udbydere, men de er meget små i den sammenhæng.

Hvad gør FAKRO herfra?

JON TOUGAARD: At nævne den hævdede industrispionage i sammenhæng med EU Kommissionens afvisning af at arbejde videre med FAKROs klage vedr konkurrenceforhold, er endnu en manifestation af Velux urimelige handlinger. FAKRO har intet med dette at gøre, og som respons til spredningen og konsolideringen af den falske information fra Velux, overvejer vi at føre et sagsanlæg.

Hvori består urimelighederne set med dine øjne?

JON TOUGAARD: Det faktum at hverken polske eller danske myndigheder har kontaktet FAKRO viser med al tydelighed, at de danske myndigheder ikke har fundet belæg for, at FAKRO er involveret i denne sag. Selvfølgelig er den nuværende situation bekvem for VELUX al den stund, at man kan føre en negativ kampagne mod FAKRO og kombinere EU Kommissionssagen med sagen om den hævdede industrispionage.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
FAKRO Danmark A/S

Bredgade 45
7400 Herning
Danmark
FAKRO Danmark A/S

Send til en kollega

0.139