23948sdkhjf

Utraditionelt samarbejde: Unge skal få øje på tagdækkerfaget

| Medlemsnyhed | Indrykket af Phønix Tag Materialer A/S

Tagpapproducenten Phønix Tag Materialer og andre producenter af byggevarer tager fælles ansvar for at uddanne fremtidens tagdækkeraspiranter

Produktionsskolen Vejen, Learnmark Horsens og en række andre partnere få unge i jobs hos tagdækkervirksomheder over hele landet.

-Målet er at hjælpe unge der endnu ikke er klar til en erhvervsuddannelse. De skal opleve at få en faglig og menneskelig succes i et praktisk orienteret trainee-forløb, der ender i et meningsfuldt job, siger salgs- og marketingdirektør Kenneth Vraa fra Phønix Tag Materialer.

Det er målet at forbinde den unge med tagdækkervirksomheder, der mangler arbejdskraft, både nu og i de kommende år.

- Vi giver de unge en grundig introduktion til tagdækkerfaget, og de unge indgår derefter i et 2-årigt EGU-forløb med praktik i en lokal tagdækkervirksomhed og kurser, der er tilpasset den enkeltes behov, siger Kenneth Vraa.

Praktikpladser over hele landet
Vejen Kommune bakker op om projektet, også selvom projektet dækker hele landet og ikke kun Vejen.

- Det er både kreativt og fremsynet, at en virksomhed, en kommune og uddannelsesinstitutioner går sammen om et praktisk tilbud til de unge, der endnu ikke klar til en boglig uddannelse. Det er en idé, som naturligvis gavner Vejen Kommune, men som også gavner hele landet, siger borgmester Egon Fræhr.
Produktionsskolen Vejen bidrager med at markedsføre det nye tilbud over for de unge, siger forstander Pia Elena Glaser.

- Denne mulighed kan tænde lige præcist de elever, der er lidt trætte af skolebænken, men som vil være glade for en tæt kombination af en faglig uddannelse og et arbejde, hvor al teorien afprøves i praksis. Vi har allerede flere elever, der gerne vil med, og vi har store forventninger til det nye samarbejde, siger hun.

Produktionsskolen Vejen hjælper med at skabe kontakter til andre kommuner og dermed praktikvirksomheder landet over og står desuden for kurserne, der relaterer sig til normer og god holdning på en arbejdsplads.

Undervejs i trainee-forløbet gennemfører eleverne en 2-dages samarbejdstur med sports- og
erhvervscoach, tidligere jægersoldat BS Christiansen. Her lærer eleverne en masse om sig selv og om at arbejde sammen med andre.

Læs mere om forløbet på vores hjemmeside

Yderligere oplysninger hos:
Salgs- og marketingdirektør Kenneth Vraa, Phønix Tag Materialer, kev@phonixtagmaterialer.dk, 30 76 05 80
Forstander Pia Elena Glaser, Produktionsskolen Vejen, peg@psvejen.net, 22 22 98 40
Borgmester Egon Fræhr, ef@vejen.dk, 20 16 26 69

Medlemsnyhed

Indrykket af
Phønix Tag Materialer A/S

Vester Allé 1
6600 Vejen
Danmark
Phønix Tag Materialer A/S

Send til en kollega

0.101