23948sdkhjf

Nedbrydning skal ses oppefra

| Medlemsnyhed | Indrykket af H.P. Entreprenørmaskiner A/S

Klare fordele med specialbygget Hitachi ZX350LC-6 gravemaskine.

– At kabinen på vores nye maskine kan komme så højt op som 4 meter er vigtigt for vores arbejde med nedbrydning, fortæller entreprenør Tonny Madsen fra Svendborg, der netop har fået leveret en Hitachi ZX350LC-6 gravemaskine. Maskinen er specialbygget i Holland, hvor den er blevet forsynet med en hydraulisk kabineløfter.

– Det er en stor hjælp under selve nedbrydningen, hvor man som maskinfører har et langt bedre overblik. Samtidig er det godt at kunne se loftet og taget på den bygning, man arbejder med at rive ned.

– En anden klar fordel er i forbindelse med sorteringen af materialerne. Nu kan vi kigge ned i containerkasserne og med den drejelige grab lægge tingene præcist, så de ikke kommer til at fylde for meget. Det gør det også lettere at læsse en lastbil.

Maskiner med en hydraulisk kabineløfter kan være med til at forbedre sikkerheden.  Desuden vil maskinen i mange tilfælde være ressourcebesparende, da der kan spares en ”håndmand” på pladsen.

Nye oliesensorer og kraftfulde pumper
Hitachi ZX350LC-6 kan med 3 hydraulikpumper levere op til hele 836 liter olie:

– Hydraulikpumperne leverer rigtig megen olie, som er vigtig, når vi for eksempel bruger hammer eller andet hydraulisk udstyr til nedbrydningen, forklarer Tonny Madsen, der selv kører en del i den nye maskine.

Ved arbejde med nedbrydning er der ofte brug for at skifte hydrauliske redskaber, og det giver en risiko for urenheder i hydrauliksystemet. Her hjælper en teknisk nyhed på maskinen, Hitachis nye avancerede oliesensorer, med at sikre mod problemer. Sensorerne måler løbende oliens viskositet og renhed således, at der kontrolleres for en konstant høj oliekvalitet. Dette gælder både maskinens hydraulik- og motorolie.

Ved urenheder eller manglende smøreegenskaber i olien sender maskinen automatisk en advarsel, der modtages af både H.P. Entreprenørmaskiner og kunden, hvis maskinen er tilknyttet en serviceaftale.

Et godt samarbejde
Hitachi gravemaskinen løser netop nu en opgave på havnen i Rudkøbing, hvor Tonny Madsen A/S står for nedbrydningen af det gamle slagteri, som også har huset den lukkede forårsrullefabrik, Daloon. Nu skal de 10.000 m2 ryddes helt og give plads til nye boliger.

Med udgangspunkt i Svendborg driver Tonny Madsen også flere virksomheder inden for genvinding, jordsortering, uddybning af havne samt transport. Det meste arbejde udføres på Fyn, især omkring Odense.

– Samarbejdet med H.P. Entreprenørmaskiner er godt. Vi har nu 15 Hitachier i vores maskinpark. Distriktschef Flemming Sørensen er tidligere montør, så han ved rigtig meget om maskinerne – og en aftale er altid en aftale.

 
FAKTA - Hitachi ZX350LC-6:

Hydraulisk gravemaskine i Zaxis-6 serien
Maksimal motoreffekt: 281 HK / 210 kW
Arbejdsvægt: 36.300 kg
Skovl, ISO topmål: 2,1 m³

Se mere om maskinen her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
H.P. Entreprenørmaskiner A/S

Tingbjergvej 10
4632 Bjæverskov
Danmark
H.P. Entreprenørmaskiner A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.126