23948sdkhjf

Vejen til en vandtæt tagkonstruktion

| Medlemsnyhed | Indrykket af Isola

Et fornuftigt undertag med de rigtige egenskaber er afgørende for en tæt og fugtfri tagkonstruktion med tryg montering.

Tekst af Rune H. Jensen

Gode erfaringer med undertaget Isola Tyvek® Pro giver håndværkeren mod på at benytte produktet til nye typer arbejdsopgaver.

Når man som Isola specialiserer sig i tætte, sikre og sunde løsninger til boligen, er det alfa og omega, at alle dele af byggeriet udføres med kvalificerede produkter. Kvaliteten er netop kendetegnende for undertaget Isola Tyvek® Pro, der er et frithængende og let undertag med god styrke og høj fugtbeskyttelse.

Gode erfaringer fra typehuse
Hos ValdemarByg Totalentreprenør har man afprøvet Isola Tyvek® Pro, og for det Fredericia-baserede firma er samarbejdet med Isola omkring anvendelsen af undertaget det første projekt af sin art:

– Vi bruger indtil videre undertaget fra Isola til 10 typehuse, som vi bygger i bl.a. Børkop og Odense. Det er allerede lagt på til de første tre huse, og jeg må sige, at vi er yderst tilfredse med det. Det kan virkelig modstå noget, det er slidstærkt, og det er nemt at montere, siger ejer Morten Valdemar Knudsen, ValdemarByg ApS.

2-lags undertaget Isola Tyvek ® Pro er diffusionsåbent og klassificeret i Duko klasse ML. Det er opbygget med UV-stabiliseret PP-filt og en kraftig Tyvek®-membran. Derfra får undertaget sin ekstra gode fugtbeskyttelsesevne og en meget lav vanddampmodstand, hvilket betyder, at fugt hurtigt tørrer ud af tagkonstruktionen. Samtidig har produktet en høj strækog rivstyrke, så Isola Tyvek®alt i alt kan sikre en tryg montering og en vandtæt tagkonstruktion.

Effektiv montering
Hos familieejede ValdemarByg har man over 65 års erfaring inden for byggeriet, og selv har Morten Valdemar Knudsen 13 års erfaring med undertag, der til tider kan være en udfordring at montere tilfredsstillende:

– Nogle undertag kan være vanskelige at få til at ligge ordentligt, men sådan er det ikke med Isola Tyvek® Pro. Det ligger rigtig godt på taget, der er ikke ujævnheder og buler, og det kan spændes godt ud. Så det er et rigtig fint produkt med god strækevne og høj kvalitet, det må jeg sige.

Fremover også til industrihaller

Isola Tyvek® Pro kan monteres både lodret og vandret. Produktet har en lav vægt, og det er – som ValdemarByg fremhæver – nemt og effektivt at montere. Hos totalentreprenøren i Fredericia er man heller ikke i tvivl om, at man fremover også vil finde nye anvendelsesmuligheder til Isola Tyvek® Pro, og allerede nu er der nye planer i støbeskeen:

– Nu har vi prøvet det af på typehusene, og det er gået godt, så vi er på ingen måde bange for at bruge det også til andre typer opgaver. Vi udfører bl.a. store industrihaller, og der vil vi også bruge IsolaTyvek ® Pro til kommende opgaver. Kvaliteten er i orden, strækevnen er god, det er lidt billigere, og det er let at montere med et ordentligt resultat til følge, slutter Morten Valdemar Knudsen.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Isola

Vesterballevej 5
7000 Fredericia
Danmark
Isola

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.148