23948sdkhjf

Vigtig facade mod nyt byrum

Diakonissestiftelsen på Frederiksberg er klar med parallelopdrag om til- og ombygning af Søster Sophies Minde.
Diakonissestiftelsen står foran en investering på ca. 700 mio. kr. i nybyggeri og renovering. Som led i den omfattende helhedsplan skal der anlægges en lille plads, som åbner området og skaber bedre forbindelse til haveanlægget på sydsiden af hovedbygningen.

En ombygget version af Søster Sophies Minde bliver en vigtig facade mod det nye byrum. Bygningen, som ligger lige over for Porcelænshaven, blev opført i 1950'erne med boliger til pensionerede diakonisser, og den skal gennemgå en omfattende energirenovering. Samtidig tilføjes nye funktioner i en tilbygning hen mod hjørnet af Peter Bangs Vej og i to nye tagetager, som erstatter den nuværende tagetage.

Læs også: Grønt lys til omfattende Frederiksberg-projekt

Arkitekt- og ingeniørfirmaer, der har lyst til at tegne fremtidens version af Søster Sophies Minde på Diakonissestiftelsen, kan i perioden 2.-23. april ansøge om at deltage i et parallelopdrag. Blandt dem, der anmoder om at blive prækvalificeret, vil der midt i maj blive udpeget to teams. Konkurrencen starter 5. juni og forventes afsluttet med udpegning af en vinder i december 2013. Undervejs vil der være dialogmøder mellem bygherren og de to teams.

Led i ny lokalplan for hele området
Energirenoveringen vil bestå i etablering af en ny klimaskærm af glas uden på den eksisterende, etablering af to nye og velisolerede tagetager samt udskiftning af installationer mm. Med ny klimaskærm og nye tagetager skabes et helt nyt arkitektonisk udtryk, som skal spille sammen med de omgivende, historiske bygninger og skal være med til at definere det nye byrum på hjørnet af Peter Bangs Vej.

To etager skal fortsat anvendes til de nuværende boliger, som får tilføjet mulighed for udestue og bedre lydisolering mod Søndre Fasanvej. To etager skal, når der er opført et nyt plejecenter i den vestlige del af Diakonissestiftelsens område, ombygges fra plejeboliger til andre formål. I den nye tilbygning skal der være lokaler, som kan udlejes til undervisningsformål mm. De to nye tagetager skal rumme moderne seniorboliger.

Parallelopdraget afholdes nu, fordi den arkitektoniske udformning af Søster Sophies Minde skal indgå i arbejdet med en lokalplan for hele Diakonissestiftelsen. Selve ombygningen forventes først gennemført om nogle år.

Læs også: Arkitektkonkurrence om nyt sundhedshus
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094