23948sdkhjf

Københavnsk tegnestue får foden inden for i Rusland

Arkitekt Morten Mygind, som driver egen tegnestue i København, er i disse dage i Moskva med meget forskellige projekter, som tegnestuen p.t. udvikler i byen.
For 3. sæson i træk har Morten Mygind Arkitekter MAA udviklet konceptdesignet til Mercedes-Benz Fashion Week i den berømte udstillingsbygning Manége i Moskva centrum. Arrangement løber af stablen i skrivende stund, hvilket er en af grundene til at Morten Mygind er på visit i byen netop nu.

Stort potentiale for danske arkitekter
Morten Mygind er desunden involveret i et nyt projekt for tegnestuen, som er en omfattende om- og tilbygning af en såkaldt dacha, der er betegnelsen for at feriehus, som oftest ligger i en af byens mange forstæder.

- At en velhavende russisk familie vælger at hyre en dansk tegnestue til at tegne deres dacha, vidner om at der i dette bygherre-segment vises stor interesse for den skandinaviske tilgang til både arkitektur og design. Og det er netop det, som ligger til grund for familiens valg af en skandinavisk arkitekt: den rene, modernistiske stil og at form følger funktion. Velhaverne i Moskva, har gennem en lang årrække været tiltrukket af den mere ornamenterede stil, til at vise rigdom. Dette er stadig efterspurgt, men de er også ved at få øjnene op for den mere underspillede skandinaviske stil. Og her ligger der et kæmpe potentiale for danske arkitekter og designere, siger Morten Mygind.

Eksponering af danske møbler
Derudover arbejder den københavnske arkitekt for tiden med udarbejdelsen af en handlingsplan for, hvordan seks udvalgte danske møbelproducenter kan eksponere deres møbler på det russiske marked med størst mulig effekt.

Dette projekt kom i stand, da Innovationsnetværket Livsstil kontaktede Morten Mygind i efteråret 2012. EU-midler banede vej til at kunne hyre tegnestuen til at afsøge mulighederne for eksponering af danske møbelproducenter på det enorme marked.

Diversiteten mellem disse projekter er ifølge Morten Mygind udtryk for at dansk arkitektur og design er ved at vinde stort indpas i Rusland. Det er en klar tendens, som han har oplevet tage fart i de sidste par år.

Morten Mygind Arkitekter MAA har i disse dage en stand på MosBuild, som er Europas største bygge- og interiørmesse. Messen løber af stablen 2. - 5. april.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093