23948sdkhjf

Engsø Gruppen fra minus til plus

Herlev-virksomheden fortsætter væksten, men indtjeningen mangler fortsat et stykke for at nå før krise-niveau. Det store lyspunkt er datterselskabet Jönsson.
Med en fremgang fra 871 til 986 mio. kr. formåede Engsø Gruppen endnu engang at øge nettoomsætningen i 2012, hvor resultatet efter skat samtidig blev forbedret fra -0,2 til 14,4 mio. kr. Overskudsgraden er samtidig forbedret fra -0,2 til 1,6 procent.

Virksomheden har investeret massivt de senere år, og omsætningen er næsten fordoblet i forhold 2007/08. Krisen har dog samtidig sat indtjeningen under pres, og resultatmæssigt er der, fremgangen til trods, således fortsat et stykke op til 2007/08-niveau, hvor Engsø realiserede en overskudsgrad på 4,1 procent.

Ovenpå underskuddet i 2011 besluttede koncernledelsen af ensrette processerne i datterselskaberne i erkendelse af, at den kraftige vækst havde udløst et behov for at skabe en fælles retning. Den efterfølgende omstrukturering har sammen med den øgede omsætning skabt grundlag for det forbedrede resultat. Det gennemsnitlige antal medarbejdere er reduceret med godt 30, og personaleomkostningerne er nedbragt med cirka 7 mio. kr.

Mål 2013: Bæredygtig vækst på bundlinjen
Administrerende direktør Per Engsø Larsen betegner 2012 som et udfordrende år, og han glæder sig over fremgangen. Især håndværksvirksomheden Jönsson viser vejen med en omsætning på 682,7 mio. kr. og et resultat på 31,6 mio. kr. før skat.

Samlet set er resultatet dog utilfredsstillende, fordi resultaterne i de jyske selskaber ligger under forventning og har påvirket det samlede resultat negativt. Engsø Vest, der er moderselskab for de jyske aktiviteter, har således indkasseret et underskud på 8,8 mio. kr.

Ifølge Per Engsø Larsen handler det nu om at fastholde og udvikle den positive vækst:

- Årsregnskabet for 2012 peger på et år, hvor Engsø Gruppen efter flere års investeringer i organisationen for alvor etablerer sig som sikkert og værdifuldt valg i entreprenør- og håndværksbranchen. Nu skal vi tilpasse os de fremtidige markedsvilkår, så vi sikrer at vores datterselskaber fastholder en bæredygtig udvikling, siger Per Engsø Larsen og fortsætter:

- Det vil vi blandt andet nå via et styrket fokus på værdiskabende projekter, hvor vi er sikret en positiv indtjening, og hvor vi samarbejder med socialt og etisk ansvarlige partnere.

For regnskabsåret 2013 forventer han et aktivitetsniveau på niveau med 2012, men en fortsat forbedring af bundlinjen.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109