23948sdkhjf

Installatørerne skal lære nye ord

VVS’13: Duravit viser luksus frem på VVS'13 og vil lære installatørerne nye ord.
Frem til fredag løber VVS’13 af stablen i Odense Congress Center. Blandt de 179 udstillere kan de fremmødte fagfolk se flot design på Duravits stand i hal C. Leverandøren til badeværelser har flere nyheder med på messe, og opdateringer af kendte produktserier er der også fundet plads til.

Ved middagstid på messens første dag havde hele 1.890 besøgende været omkring messen, og det var i den ramme, Building Supply mødte Tina Stracke fra Duravit. Hun kunne blandt andet fremvise den nye serie, DuraStyle, der er udviklet i samarbejdet med designer Matteo Thun & Partners. Serien, som med Tina Starckes ord er i et prismæssigt mellemlag og er ændret, så vaskene størrelsesmæssigt er lavet efter standardmål, findes i to versioner: En til projektopgaver med vægt på bl.a. anvendelighed, enkel installering samt pris, og en til private, hvor der er lagt større vægt på mulighed for individuelt tilpassede løsninger.

- Projektmarkedet er klart et område, Duravit går efter. Størrelse og pris er naturligvis derefter, og det er målrettet med DuraStyle, forklarer Tina Starke om den projektrettede version, der er udformet med tanke for, at arkitekter og planlæggere vælger toilet- og badeværelsesløsninger i deres projekter vægt på funktionalitet, hygiejne, nem rengøring, enkel montering og installation, fleksibilitet og pris.

Installatørerne skal lære et nyt ord
Til messegæsterne har Duravit også medbragt tekniske nyheder. Herunder nye toilettyper:

- Rimless. Det er det nye ord, installatørerne skal lære, siger Tina Starcke, og viser det nye design frem. Særligt ved det væghæftede toilet er, at det ikke har skyllerand og frem for den traditionelle nedadgående skyl sendes vand ud på tværs i en åben rende.

Duravit har taget LED-belysning til sig og integreret det i skabsmoduler, Her findes også det andet nye område, Tina Starcke vil lære installatørerne om: Trådløse forbindelser indbygget i skabene og badekar. Med en Bluetooth-funktion kan man nu tilslutte trådlåse enheder, som smartphones og tablets til lydsystemet.

Fremtidens toilet allerede i brug
Et nyt produkt, der allerede er efterspørgsel på er det højteknologiske toilet, Sensowash, som er udviklet af Duravits mangeårige samarbejdspartner, arkitekten Phillip Starck.

Med sensor, opvarmet sæde og en trådløse fjernbetjening, kan funktioner som rengøring med vand og efterfølgende tørrefunktion fungere det ifølge Tina Starcke både som mini wellness for private og henvender sig samtidig til markedet for velførdsteknologi. På sidsnævnte område kommer interessen nu hovedsageligt fra kommuner, som anvender det i plejecentre. Sammen med anden nye velfærdsteknologi, der giver beboerne nye muligheder for at være selvhjulpne.

Eksempelvis skal toilettet anvendes på det nye Center for Velfærdsteknologi (CFV), der etableres i Aalborg. Her indrettes en modelbolig, hvor borgere, medarbejdere og andre interessenter kan se og opleve de nyeste muligheder indenfor velfærdsteknologi i én bolig.

Blandt private er der dog også en stigende interesse i Sensowash-toilettet, beretter Tina Starcke, som forventer, at toilettet fremadrettet vil snige sig ind på flere og flere private badeværelser.

VVS’13 er fagmessen for VVS-branchen med fokus på bad og energi. Messen afholdes den 17.-19. april 2013 i Odense Congress Center. Messen arrangeres af Odense Congress Center i tæt samarbejde med VELTEK og DEBRA.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079