23948sdkhjf

Kæmpe eksportordre til Spæncom

En norsk kunde har bestilt 10.000 tunnelelementer til en værdi af mere end 100 mio. kr. Ordren skaber cirka 20 arbejdspladser på Spæncoms fabrik i Aalborg.
- Det er en meget spændende opgave, som vi er glade for at have fået i hus.

Salgschef Michael Boye Christensen har god grund til at glæde sig i disse dage, hvor en stor eksportordre til et jernbaneprojekt i Norge sikrer omsætning og nye arbejdspladser hos den danske producent af betonelementer.

- Vores kunde er entreprenørselskabet LNS, og bygherren er det norske Jernbaneverket. De har været i Aalborg to gange for at besigtige forholdene og afklare nogle af de spørgsmål vi har haft hen ad vejen. De har begge været meget positive og har været tilfredse med, hvad de så, fortæller Michael Boye Christensen.

Et godt navn i Norge
I Norge er der fuld gang i udbygningen af landets infrastruktur. Blandt andet er man ved at sprænge sig vej gennem fjeldene for at øge effektiviteten af de norske højhastighedstog. Da togene er elektriske, er det nødvendigt at sætte de krumme betonelementer op i tunnellen som foring. Det skal sikre tæthed, således der ikke drypper vand ned på de elektriske installationer.

På en 2,5 km lang strækning ved Holmestrand, der ligger ca. 80 km sydvest for Oslo mellem Drammen og Sandefjord, har Spæncom fået ordren på at levere disse tunnelelementer. Et produkt Spæncom aldrig har produceret før.

- At vi er blevet valgt til at levere 10.000 stk. tunnelelementer, på trods af at vi aldrig har produceret sådanne elementer før, ser jeg som et udtryk for, at vores fleksibilitet og forandringsvillighed er i top, og kunden har stor tiltro til vores evner indenfor produktion af betonelementer. Samtidig har vi et godt navn i Norge på grund af vores mange elementleverancer til de norske fodboldstadions, siger Michael Boye Christensen.

Produktionen er i gang
Siden ordren kom i hus, har Spæncom fået travlt med at forberede produktionen. Der er indkøbt og opsat otte forme til vægelementer, otte forme til tagelementer og otte forme til fundamenter.

- Når vi er i fuld drift, vil vi kunne producere 24 elementer om dagen plus 16 fundamenter. Det er et teknisk komplekst produkt med skrappe krav til både pasformen og kvaliteten af såvel stålet som betonen, forklarer Michael Boye Christensen.

Ordren skal leveres fra den 1. februar 2014 og et halvt år frem, men det er en stor og tidskrævende opgave, og derfor er Spæncom allerede gået i gang med at producere:

- Selvom der virker til at være langt tid til den 1. februar, er tiden allerede en knap faktor. Vi skal have oparbejdet et stort lager for at kunne følge med, når leveringerne starter op, siger Michael Boye Christensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078