23948sdkhjf

Frisk luft til fremtidens studerende

Da ventilationsentreprenøren Airteam fik udfordringen at sikre cirkulation på en hel etage på uddannelsescentret Navitas i Aarhus gik man til en mangeårig samarbejdspartner.
På Aarhus havn udbygges der kraftigt med boliger, kontorer og offentlige bygninger. Blandt nybyggeriet ligger uddannelsescentret Navitas, der kommer til at huse byens maskinmesterskole og ingeniørhøjskole.

Én etage på uddannelsescenteret Navitas bliver speciel. Her vil der primært ligge værksteder og laboratorier, der kræver større luftcirkulation end ellers. Så da ventilationsentreprenøren Airteam skulle løse udfordringen blev den mangeårige samarbejdspartner Lindab Ventilation bragt i spil.

Tæt samarbejde under processen
Ventilationsspecialisten specialfremstillede en 500 mm bred indblæsningsdyse, der strækker sig gennem hele etagens loft. Løsningen har flere fordele over for konventionelle løsninger, forklarer afdelingschef hos Airteam, Michael Hougaard:

- Ventilationsdyser er nemmere at rengøre end indblæsningsposer og minimerer derved udgifterne til vedligehold. Lindab Ventilation var en naturlig samarbejdspartner, da de er den eneste leverandør, der kan fremstille og levere en løsning af denne kaliber. Airteam og Lindab Ventilation havde desuden et tæt samarbejde under processen, hvor Lindab Ventilation var behjælpelige med beregninger af størrelser på komponenter.

I 2014 vil Navitas åbne sine døre for mere end 2.300 studerende, undervisere, forskere og iværksættere. Hele byggeriet opføres i Energiklasse 1, og der stilles derfor store krav til byggeriets udformning og opbygning. Alle, der får sin daglige gang i Navitas, vil enten være nuværende eller kommende fagfolk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.282