23948sdkhjf

NCC-projekt må revideres

Jordbundsundersøgelser viser, at en p-kælder ville koste 22 mio. kr. mere end bevilliget og derfor må udgå af et boligbyggeri med tilhørende aktivitetscenter i Holte.
Man vidste i forvejen, at bygningerne skulle pælefunderes, og p-kælderen skulle opfylde særlige krav, fordi grundvandspejlet står højt i området. Men nu viser det sig, at det ikke er muligt at etablere p-pladser til både boliger og aktivitetscenter uden meget store merudgifter.

Moderne, velindrettede boliger i tre smukke, hvide bygninger og et tilhørende aktivitetscenter for borgere med særlige behov - det hele var projekteret, tegnet og klar til igangsættelse, da en række supplerende jordbundsundersøgelser i vinterens løb skabte panderynken hos ingeniørerne fra NCC. Nærmere undersøgelser bekræftede mistanken - det ville være umuligt at opføre byggeriet efter planen inden for budgetrammen, fordi der på en del af grunden ikke er tilstrækkeligt tykt lerlag til pælefundering i den nødvendige dybde.

- Det er vi ærgerlige over, for det var et fantastisk godt og sammenhængende byggeri, vi skulle i gang med. Nu har vi været nødt til at revidere projektet indenfor den oprindelige arkitektoniske udformning. Vi prioriterer at opføre moderne og tidssvarende boliger til alle borgere, og bliver derfor nødt til at finde en anden placering til aktivitetscentret, siger borgmester Jens Ive i en pressemeddelelse fra Rudersdal Kommune.

En uventet komplikation
De tilstødte problemer med undergrunden er kommet bag på alle involverede parter. De jordbundsundersøgelser, der blev udført inden projekteringen, gav ingen anledning til mistanke om, at det på et stykke af grunden praktisk talt er umuligt at bygge en p-kælder.

- Vi vidste godt, at der skulle laves særlige tiltag, fordi grunden er meget vandig. Men at det praktisk talt er umuligt at opføre en bygning med p-kælder, det har ikke været klart før nu. Dette understreges af, at der netop på det samme grundstykke står en bygning med kælder i dag, fortæller Jens Ive.

Som landet ligger nu, må p-kælderen udgå af projektet, og konsekvensen er at udelade aktivitetscentret og bruge det afsatte areal til bl.a. parkering. Hvis projektet skulle gennemføres som oprindeligt planlagt med P-kælder ville det koste ca. 22 mio. kr. mere end bevilget.

Ifølge Birgitte Schjerning Povlsen, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget, bliver der i det reviderede projekt stadig plads til et ret stort aktivitetsrum til bl.a. motion i tilknytning til boligerne. Hun beretter også, at det første, udvalget gjorde, efter at have fået den dårlige nyhed, at bede forvaltningen undersøge alternative placeringsmuligheder for aktivitetscentret.

Det videre arbejde
Det kommende arbejde går nu i to retninger: Den ene handler om at tilrette det oprindelige projekt ved Piil Skov til alene at omfatte boligbebyggelsen – herunder fastlægge arealfordelingen og beregne de økonomiske konsekvenser. Den anden handler om at fine en egnet grund til aktivitetscentret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093