23948sdkhjf

Danmarks største krematorium indviet

Elindco har lagt sidste hånd på fælleskrematoriet i Ringsted, der blev taget i brug onsdag.
Tirsdag den 23. april blev det nye fælleskrematorium i Ringsted officielt indviet ved en stor reception. Onsdag blev det taget i brug for første gang.
Det er Elindco Byggefirma A/S fra Jyllinge, der som totalentreprenør har stået for gennemførslen af det specielle byggeri – det første af sin slags i Danmark – og et arkitektonisk smukt byggeri beliggende på en 50.000 m2 grund købt af Kærup Gods og beliggende uden for Ringsted.

Elindco har igennem hele projekteringsfasen været flankeret af et kompetent rådgiverteam bestående af arkitekterne Jørgen Langvad A/S og ingeniørfirmaet Hansen, Carlsen og Frølund A/S. Selve byggeriet er tegnet og udbudt af Henning Larsen Architects.

Selvom Elindco undervejs er stødt på flere uforudsete udfordringer, blandt andet i form af blød bund, der uheldigvis forsinkede byggeriet et par måneder, kan projektchef Poul B. Jørgensen se tilbage på et godt projektforløb:

- Samarbejdet med bygherre og andre involverede parter på byggesagen har været konstruktivt og løsningsorienteret fra start til slut og medført, at vi har fået skabt et unikt bygværk for Danmarks største krematorium, siger han.

Spændende og udfordrende
Krematoriet er opført i gedigne materialer og med utallige arkitektoniske finesser. Råhuset består af insitu-støbte fundamenter, terrændæk og kældervægge, samt betonelementer i stueplan og i det dobbelthøje ovnrum. De bærende søjler i ovnrummet spænder fra kælder til tag med en længde på ca. 12 meter.

Facaderne er udført i specialsten fra Petersen Tegl og glas/alu-facader i Schüco system. På taget er der lukket med kileskåret isolering og pap, og taget afvandes i et uv-system. De indvendige overflader fremstår primært i murværk ligeledes udført med specialsten fra Petersen Tegl, mens de øvrige overflader fremstår malet eller i rå beton.

Samtlige gulve er udført i 25 mm kinesisk granit lagt i format 650 x 650, lavet specielt til opgaven, så det passer ind i husets øvrige modul system. Væggen mellem gangen for pårørende og ovnrummet er udført i det såkaldte ”private glass”, der kan ”tændes eller slukkes”, alt efter om der ønskes gennemsigtighed til ovnrummet.

- Det har været spændende og udfordrende at udføre et bygværk med så mange arkitektoniske finesser, og konstruktive udfordringer. Det er tydeligt, at der er tænkt over hver en detalje i byggeriet, og at det er tegnet og opført med stor respekt og omtanke for den funktion, som krematoriet skal udføre. Og så er der tale om et helt igennem top moderne byggeri udstyret med den førende teknik og teknologi for fagområdet, siger Poul B. Jørgensen.

Selve krematorieteknikdelen er leveret af en ekstern entreprenør (bygherreleverance) fra Holland, men koordineret af Elindco.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125