23948sdkhjf

Tilbagegang var ingen overraskelse i Hillerød

Overskuddet var på et pænt, tocifret millionbeløb hos HHM i Hillerød, men alligevel er det ikke set lavere i flere år

Ledelsen i entreprenørfirmaet HHM erklærer sin tilfredshed med regnskabet for 2022 trods en tilbagegang på top- og bundlinje, der både var ensbetydende med et laveste resultat og omsætning i fire år.

Hillerød-entreprenøren kom således ud af seneste regnskabsår med en omsætning på 736,7 mio. kr., et resultat før skat på 27,5 mio. kr. og dermed en overskudsgrad på 3,7 pct. I 2021 var omsætning og resultat henholdsvis 830 mio. kr. og 41 mio. kr.

Det kom som skrevet ikke som en overraskelse, at omsætningen for 2022 blev lavere end i 2021, påpeger ledelsen i en pressemeddelelse med henvisning til de endnu ikke offentliggjorte regnskabstal. Som en stor del af branchen oplevede HHM også, at opstarten af projekter blev udskudt - projekter man forventer igangsat i 2023.

– I HHM oplever vi, at samarbejde og tidlig inddragelse af byggeriets parter i et byggeprojekt giver gode resultater for kunden. Det giver tryghed i hele projektfasen, og trods den turbulente samfundsøkonomi så er kundens behov for byggeri i gode hænder hos HHM, lyder det fra Svend Pedersen, HHM’s adm. direktør.

HHM har en egenkapital på 97 mio. kr. og har ingen rentebærende gæld.

Set fra direktionsgangen er HHM gået ind i 2023 med en tilfredsstillende ordrebeholdning. Og det er virksomhedens forventning, at både omsætning og overskudsgrad vil være på niveau med 2022.

Godkendt til bæredygtighedstiltag

I 2022 satte HHM turbo på bæredygtighed, og i første kvartal i år blev firmaets byggesystem systemgodkendt til DGNB Villa.

– I HHM har vi i en årrække opført DGNB- og Svanemærkede byggerier for professionelle bygherrer. Det vil vi også gerne tilbyde vores enfamiliehuskunder. Systemgodkendelsen betyder, at vore kunder nu får et funktionelt og arkitekttegnet hus, der også er certificeret som DGNB Villa, forklarer Svend Pedersen.

De bæredygtige boligbyggerambitioner kommer også til udtryk i HHM engagement i initiativet ”Boligbyggeri fra 4 til 1 planet” – et fælles initiativ fra Realdania og Villum Fonden.

HHM kom blandt otte udvalgte husbyggere, der den 29. marts i år skal aflevere et konkurrenceforslag til det mest bæredygtige enfamiliehus. Herefter vil to-fire blive udvalgt til at opføre et eksempelbyggeri, dvs. hver deres bud på et enfamiliehus, hvor CO2-udledningen er sænket fra 10 kg til 2,5 kg CO2-ækv./m2/år.

– Vi opnår en specialviden på området, som fremadrettet vil komme både private og professionelle bygherrer til gavn, siger Svend Pedersen om forventningerne til en gevinst ved engagementet.

HHM A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. kr. mio. kr.
Nettoomsætning 736,8 829,6
Bruttofortjeneste 110,6 130,2
Resultat før skat 27,5 41,3
Årets resultat 21,3 31,6
Egenkapital 97,0 104,8
Samlede aktiver 266,8 274,4
Kilde: HHM

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.222