23948sdkhjf

Byen fik 1.000 nye indbyggere i 2023: Her kan mange af dem bo

Pavillontelte er erstattet af gårdrum i Herlev, hvor Skanska med hjælp fra HHM, C.F. Møller og WSP er halvvejs med stort boligprojekt

Der har været fart på byggeriet af Hørkær Haves 264 boliger i Herlev.

Første gang Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S), besøgte byggepladsen til første spadestik, væltede januarregnen ned over gæsterne, som søgte ly under store pavillontelte på den tomme grund. 13 måneder senere stod borgmesteren på samme sted, men denne gang i et gårdrum i et byggeri, der har nået fuld højde.

- Når jeg allerede står her igen til rejsegilde, vidner det om godt og effektivt arbejde af håndværkerne og alle andre, der er involverede i projektet, sagde Thomas Gyldal Petersen ifølge en pressemeddelelse ved rejsegildet.

Og der ser ud til at være brug for boligerne. Alene i 2023 voksede Herlev med næsten 1.000 nye indbyggere.

De 264 lejligheder i Hørkær Have bliver på to til fem værelser fra 56 kvm til 137 kvm omkring bebyggelsens grønne gårdrum.

- Rejsegildet fortæller jo tydeligt, hvor langt vi allerede er nået. Det er en vigtig milepæl for et byggeprojekt, sagde Kim Poulsen, projektudviklingschef i Skanska, og sendte rosende ord til håndværkerne fra HHM, ingeniørerne fra WSP og arkitekterne fra C.F. Møller.

Lejlighederne udlejes i flere etaper med start til foråret. De første beboere kan flytte ind fra december i år.

Men inden da kommer der nu ekstra fokus på at etablere det grønne gårdrum, bagmændene håber kan blive Herlevs nye hemmelighed – en stor have midt i byen.

Hørkær Have i Herlev

Bygherre: Skanska

Arkitekt: C. F. Møller Architects

Ingeniør: WSP

Totalentreprenør: HHM

Areal: 22.739 kvm

Lejligheder 2-5 værelser: 264 stk

P-pladser: 264 stk. heraf 44 stk. med lademulighed

Bæredygtighedscertificering: DGNB Guld

Indflytning: December 2024.

Kilde: Skanska

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156