23948sdkhjf

Aarhus-entreprenør med historisk omsætning taber på faste aftaler

Inflationen udhuler Raundahl & Moesbys overskud

Aftaler med faste priser koster på bundlinjen hos Raundahl & Moesby. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra den aarhusianske entreprenør med henvisning fra til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal for 2022.

Mens omsætningen voksede med knap 500 mio. kr. til 1,7 mia. kr. i det forgangne regnskabsår - den største i selskabets historie – dalede overskuddet.

Resultatet før skat var på 86,8 mio. kr. og efter skat 79,2 mio. kr. I 2021 var tallene henholdsvis 101,2 mio. kr. og 90,7 mio. kr. Dermed landede overskuddet lige under det estimat, som blev fremsat med præsentationen af halvårstallene tilbage i september.

Dækningsgraden lander dermed på lige over 5 pct., hvilket er lavere end de tidligere år. 

Faste aftaler koster

Forklaringen skal ifølge firmaet findes i, at selskabet har enkelte sager, hvor der var aftalt en fast totalentreprisesum med bygherrer, inden inflationen i foråret 2022 satte ind. Derefter var entreprenøren nødsaget til at købe underentrepriserne ind i et marked med markant højere priser.

”Med det i betragtning, er vi glade for at kunne levere et resultat på dette niveau. Vores fokus er at vores bygherrer ikke kan mærke forskel og føler sig godt serviceret, uanset hvordan den konkrete sagsøkonomi måtte se ud,” skriver Raundahl & Moesby.

Siden sommeren 2022 har byggepriserne fundet et mere forudsigeligt leje, men det kræver dog stadig en del at få omkostningerne til at matche det niveau, som investorerne kan betale, bemærkes det også.

”Derfor har vi i løbet af året etableret flere samarbejder med investorer, hvor vi i fællesskab har detaljeret projekterne og ramt den rette sagsøkonomi.”

Et lille udsnit af projekterne, som den østjyske entreprenørvirksomhed har på blokken i år, tæller det 15.000 kvm store kontor-, butik- og boligprojektet Vibenshus i København samt 23.000 kvm boliger på Forsvarets tidligere værkstedsområde i Odense, Thors Have.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11