23948sdkhjf

12 rejser erstatningskrav mod Odense Letbane

Støj og rumlen langt over det acceptable får nu 12 naboer langs letbanen i Odense til at kræve en godtgørelse for tabt ejendomsværdi på samlet mere end 14 mio. kr. fra Odense Letbane.

Det skriver TV2 Fyn og Fyens.dk.

De støjplagede odenseanere gav fredag i sidste uge letbanen 10 dage til at betale – så går de rettens vej.

Erstatningskravet beløb hænger dels sammen med godtgørelse for gener. Dels at prisen på de støjramte lejligheder ikke har fulgt boligpriserne - erstatningskravet er på 25 pct. af lejlighedens værdi, hvilket er sat til mere end 1 mio. kr. per lejlighed.

- Vi bliver holdt for nar

En af de støjplagede beboere, Leif Nielsen, fortæller at man er blevet stillet løsninger i udsigt i et år. Men intet er sket.

- Vi bliver holdt for nar. Men nok er nok, og nu trækker vi en streg i sandet, siger en frustreret Leif Nielsen til Fyens.dk.

I et brev til Odense Letbane fra advokaten til en anden af letbanenabo, Michael Schiødts, som TV2 Fyn har set, henvises til støjmålinger foretaget af Cowi for Odense Letbane P/S. Ifølge brevet viser målingerne, at ”driften af letbanen støjer og vibrerer mere end de tilladte grænser for vibrationer og lavfrekvent støj, når dette måles inde i en lejlighed.”

Fra Odense Letbane skriver adm. direktør Dan Ravn i en skriftlig kommentar

"Jeg kan bekræfte, at Odense Letbane har modtaget erstatningskrav fra 12 boligejere tæt på letbanen. Vi ser med stor alvor på alle nabohenvendelser om støj og vibrationer, og vi arbejder fortsat med uformindsket fokus på at afdække og analysere alle forhold, der påvirker letbanens støjniveauer. Arbejdet er komplekst og tidskrævende, og vi er endnu ikke i mål. Derudover har vi ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt."

Kurveskrig

Odense Letbane arbejder ifølge selskabets hjemmeside på at reducere lydniveauet fra letbanetogene. Til formålet er nedsat en arbejdsgruppe med deltagelse af letbanens entreprenør, Comsa, togleverandøren Stadler, den daglige operatør, Keolis, Odense Letbane P/S samt Odense Letbanes rådgiver, Cowi.

Seneste udmelding om støj og vibrationer er dateret den 21. marts i år.

”Målinger af vibrationer og lavfrekvent støj fra sidste halvdel af februar og begyndelsen marts har vist fortsat ustabile niveauer,” starter opdateringen.

På listen over problemer nævnets ”fortsat betydelige udfordringer med kurveskrig. Med de relativt tørre vejrforhold som den mest konkrete årsag.”

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125