23948sdkhjf

Aarsleff skal sikre 500 boliger mod oversvømmelse

Arbejde ved Søndre Havn i Køge går i gang

Nu går Køge Kyst i gang med at kystsikre området yderst på Søndre Havn i Køge. Her vil Pensiondanmark de kommende år opfører 500 nye boliger.

Det er Køge Kysts entreprenør, Aarsleff, som forestår selve kystsikringen af området, hvor Søndre Havn, Den Maritime Halvø og stranden møder hinanden. Arbejdet skal sikre overgangen mellem Søndre Strand og Den Maritime Halvø mod erosion og oversvømmelse.

– Med kystsikringen slår vi flere fluer med ét smæk. For det første stabiliserer vi hele området og forebygger, at stranden bliver ved med at erodere, fortæller projektdirektør i Køge Kyst, Peter Kjølby, i en pressemeddelelse.

– Samtidig sikrer vi området mod oversvømmelse under storm, så det bliver trygt og rart at bo ud til kysten i al slags vejr – og endelig gør vi det mere attraktivt for alle at færdes her, ved at vi anlægger en dejlig græsklædt passage – en grønning - mellem det nye boligkvarter og vandet.

Baner vejen

Konkret bliver terrænet i overgangen mellem strandens nordende og Den Maritime Halvø udvidet og hævet, så kystlinjen flyttes ud i en afstand af minimum 30 meter fra det nye boligkvarter. Det lille nye stykke land anlægges som et skrånende grønt område, der afgrænses mod kysten og stranden af en cirka 80 meter lang bølgebryder i form af en buet stensætning.

Umiddelbart syd for grønningen og den lange stensætning bliver selve stranden i en periode også gjort bredere via sandfodring. Det er hensigten, at det opfyldte sand langsomt skal eroderes ud og placere sig på havbunden umiddelbart ud for stranden, da det vil kunne medvirke til at stabilisere kystlinjen.

Når kystsikringen er på plads, er vejen banet for, at den yderste del af Søndre Havn kan klimasikres i de kommende år. Her er planen, at den nuværende promenade Engkanten, som danner grænse mellem Søndre Havn og strandengen, videreføres hele vejen rundt om de kommende boliger, langs Den Maritime Halvø og helt om til Roklubbens inderhavn.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143