23948sdkhjf

Jordforurening: 126.000 ton jord behandlet og klar til boligbyggeri

Den etapevise håndtering af jordforurening i Køge Kysts Søndre Havns mest kystnære del er nu bragt til ende

126.000 ton jord, hvoraf hovedparten var mere eller mindre forurenet. Det er hvad Køge Kyst P/S, som står bag udviklingen af boligområdet af samme navn, siden efteråret 2020 har gravet op på det tidligere industriområde yderst på Søndre Havn i Køge.

– Byggeriet af nye boliger er allerede godt i gang på den sydlige del af det område, vi kalder SH4, og nu er den nordlige del så også klar til byggeri, siger Peter Kjølby, projektdirektør i Køge Kyst, i en pressemeddelelse om det mangeårige jordarbejde.

– Det arbejde, som nu er bragt til ende, har medført et betydeligt miljømæssigt løft af det nye boligområde, som betyder, at mange flere kan komme til at bo i moderne lejligheder med Køge Bugt og strandengen som nabo, fortsætter han.

Jorden i området er ifølge Køge Kyst løbende blevet analyseret efter forskrifterne, og langt det meste af den forurenede jord er kørt bort til jordmodtagere, mens en mindre mængde lettere forurenet jord har kunnet genbruges helt lokalt i opbygningen af et nyt vejanlæg på stedet. Også den rene jord genbruges lokalt.

Køge Kyst er et partnerskab mellem Køge Kommune og Realdania By & Byg, som har til formål at udvikle tre centrale områder i Køge: Stationsområdet, Collstropgrunden og Søndre Havn, hvor de store mængder jord altså nu er blevet håndteret

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125