23948sdkhjf

Her er vinderne af Nykredits arkitekturpriser

Gehl Architects vinder Nykredits Arkitekturpris, mens Effekt løber med Nykredits Motivationspris.
Gehl Architects har siden sin etablering i 200 arbejdet ihærdigt med at omsætte innovative teorier til kvalitativ byudvikling verden over. Denne indsats belønnes nu med Nykredits Arkitekturpris 2013.

Formand for prisudvalget Boris Brorman Jensen, arkitekt MAA og lektor ved Arkitektskolen Aarhus, begrunder årets valg:

Modtagere af Nykredits Arkitekturpris
2013: Gehl Architects
2012: Arkitektfirmaet Cobe
2011: Cubo Arkitekter
2010: Arkitektkontoret SLA
2009: Tegnestuen Entasis
2008: Arkitektfirmaet Cebra
- Gehl Architects' ekspertise bygger på mange års forskning i sammenhængene mellem det fysiske miljø og det menneskelige velbefindende. Med det mål som sit helt enkle pejlemærke har Gehl Architects formået at forandre en lang række af verdens storbyer. Tegnestuen har fået bystyret i New York til at befri Broadway for trafiktyranni, indført cykelstier på Manhattan og forvandlet Times Square fra en asfaltørken til en levende oase. Også byer i Asien, Australien, Mellemøsten og Sydamerika har benyttet sig af GehlArchitects' dedikerede team.

Gehl Architects er grundlagt af Jan Gehl og Helle Søholt. Tegnestuen har i dag 35 medarbejdere i København og 10 konsulenter rundt om i verden.

Originale og gennemarbejdede projekter
Foruden årets arkitekturpris uddeler Nykredits Fond en Motivationspris. Den går i år til arkitektfirmaet Effekt, der tegnes af de to partnere Sinus Lynge og Tue Hesselberg Foged. Effekt er en forholdsvis ung tegnestue, der har markeret sig ved at vinde internationale og danske arkitektur- og byplanskonkurrencer og levere visionære bidrag til, hvordan en by kan skabes.

- De to partnere har fra starten vist deres format ved at vinde flere konkurrencer – altid med et originalt og gennemarbejdet projekt. I 2004 vandt de den internationale arkitektkonkurrence om en ny bydel i Lisbjerg uden for Århus, og i 2008 vandt de en åben konkurrence om Estlands Kunstakademi i Tallinn. Herhjemme har de vist stort overskud, engagement og talent, når de har arbejdet med belastede områder som Kildeparken i Aalborg og Gellerupparken i Århus, lyder det fra Boris Brorman Jensen.

Kulturminister Marianne Jelved overrækker priserne ved et arrangement i Nykredits hovedsæde den 30. maj kl. 17.00. Nykredits Arkitekturpris udgør 500.000 kr., mens Nykredits Motivationspris er på 100.000 kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11