23948sdkhjf

Stadion, 2200 boliger og ’bydelens dagligstue’ vedtaget  – arkitektkonkurrence på tegnebrættet

Tre års tid efter, at man første gang løftede sløret for ambitionerne for et stort nyt kvarter i Hillerøds sydlige udkant, har Hillerød Byråd vedtaget masterplanen for ”Favrholm Stadionkvarter”.

Nu kommer arkitektkonkurrencen for stadion og dets nære omgivelser, skriver Hillerød Kommune i en pressemeddelelse.

I selve Favrholm Stadionkvarter skal være et stadion og omkringliggende fodboldbaner med plads til både fodbold på højt niveau, lokale fodboldklubber, et tilknyttet sportsakademi, og 2200 boliger, erhverv, daginstitution og nok en skole.

Masterplanen er udarbejdet for Hillerød Kommune af udviklingsselskabet Stadionkvarter Favrholm ApS og deres rådgiverteam bestående af AI Arkitekter og Ingeniører, Gehl og Niras.

Stadionkvarteret skal anlægges i den nye bydel Favrholm i Hillerød, hvor Nyt Hospital Nordsjælland er ved at blive bygget ligesom den nye Favrholm S-togsstation.

Bydelens dagligstue

Hele tanken med området er at skabe et blandet bykvarter med fokus på idræt, bevægelse, fællesskaber, bæredygtighed og nem adgang til natur, kultur og byliv.

– Vi har sammen med udviklingsselskabet Stadionkvarter Favrholm ApS arbejdet på at skabe et område, hvor hele det nye stadion og en sportsfælled bliver midtpunktet i kvarteret. Visionen er at gøre det til ’bydelens dagligstue’ eller stedet vi mødes både til store events og til den daglige fodboldtræning, anden sport og andre aktiviteter, siger borgmester Kirsten Jensen i pressemeddelelsen.

Idéer og forslag har været mange, tilføjer borgmesteren:

– Blandt andet er et forslag om en mulig kirke skrevet ind i masterplanen, og i det videre arbejde vil vi vurdere en række mere konkrete idéer, hvoraf flere understøtter ambitionen om en bæredygtig bydel, for eksempel forslag om grønne facader, begrænse antal parkeringspladser og sikre adgang til lånecykler.

Udviklingen af området fortsætter de kommende år. Stadion og de første boliger forventes at stå færdig omkring 2027.

Tre teams udvælges til at komme med forslag

Næste skridt i udviklingen er, at udviklingsselskabet på vegne af Hillerød Kommune udbyder en arkitektkonkurrence for stadion og de nærmeste omgivelser.

Samtidig med vedtagelsen af masterplanen godkendte politikerne i Hillerød Kommune derfor også programmet for arkitektkonkurrencen. Konkurrencen holdes som et parallelopdrag, hvor tre teams udvælges til at komme med hver deres forslag.

Fodboldklubben FC Nordsjælland har også været en aktiv spiller i tilblivelsen af Favrholm Stadionkvarter. Klubben har været rådgiver for udviklingsselskabet i forhold til de krav der stilles til fremtidens idrætsanlæg til fodbold på højt niveau. FC Nordsjælland kommer også til at deltage i bedømmelseskomiteen, ligesom Hillerød Fodbold Elite også har en plads.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126