23948sdkhjf

Nu kan brugte byggematerialer forsikres

Stopklodsen for at genbruge i byggeriet har indtil nu været frygten for, hvem der står med ansvaret, hvis der skulle opstå problemer med de genbrugte materialer

Byggebranchen har et stort ansvar, når det handler om at reducere klimaaftrykket. Og en af nøglerne til et mere bæredygtigt byggeri er genbrug.

Men skal det blive hverdag at benytte genbrugte byggematerialer, når der skal bygges og renoveres, så skal de kunne forsikres på lige fod med nye byggematerialer, lyder ønsket fra branchen.

Og ønsket kan nu måske blive opfyldt.

Onlineplatformen for genbrugte byggematerialer, GreenDozer, og den internationale forsikringsmægler WTW har nemlig i samarbejde lavet den første forsikring på området for brugte materialer.

GreenDozer

Den danske platform GreenDozer er en videreudvikling af ProffOutlet, som blev stiftet af Jan Rohde i 2017.

I 2019 startede salget af overskudsvarer fra danske grossister, byggemarkeder og producenter indenfor byggeriet.

Platformen er for alle professionelle leverandører af genbrugsmaterialer. Det er alt fra nedrivningsvirksomhedernes store mængder af byggematerialer til håndværkerens overskud af materialer fra byggeprojekter.

Kilde: GreenDozer.com

Og den nye forsikringsløsning kommer på det rette tidspunkt. EU har nemlig netop fastsat, via den såkaldte EU-taksonomi, at fremtidens bygninger skal bestå af 15 pct. genbrugte byggematerialer.

Lovkrav kalder på løsning

Der bliver altså langt op til, at genbrugen af byggematerialer skal stige markant. 

Noget, som længe har været en udfordring rent forsikringsmæssigt. Det skyldes, at bygningsejere, som leverer genbrugsmaterialerne, gerne vil undgå det erstatningsansvar, som brugen af materialerne kan indebære i nye byggeprojekter.

Det problem løser den nye forsikring. Her sikres leverandøren af de brugte byggematerialer mod yderligere forsikringskrav, hvis der opstår skader som følge af, at der bliver brugt genbrugte byggematerialer.

Adm. direktør i GreenDozer, Jan Rohde, glæder sig over, at den nye forsikring forhåbentligt kan være med til at løse et stort problem for bæredygtigheden i byggeriet:

- Det er helt centralt, at en forsikring kan løse dét problem. Ellers tør ingen binde an med at bruge genbrugte byggematerialer, siger direktøren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062