23948sdkhjf

Lanternen Løgstør godt i gang

Arbejdet med Projekt Lanternen, idræts-, kultur- og sundhedscenter i Løgstør, skrider støt fremad. Jacobsen & Blindkilde har vundet totalentreprisen og den kommunale støtte er på plads.
- Repræsentanter fra totalentreprenøren har netop været i Løgstør til det første møde med byggeudvalget for at indgå en endelig entreprisekontrakt. Jacobsen & Blindkilde har opført mange store projekter rundt om i landet og er et perfekt valg til opgaven. De vil man i videst mulig omfang benytte lokale håndværkere, oplyser en glad Torben Frederiksen, formand for den selvejende Institution S/I Lanternen.

Efter Vesthimmerlands Kommunes endelige tilsagn om støtte afventer Lanternegruppen den resterende private fundraising, som tilsammen skaber det økonomiske grundlag for projektet.

Skaber sammenhæng
Ideen bag Lanternen er at skabe Løgstørs nye samlingspunkt i form af et nyt samlet idræts- kultur- og sundhedscenter, der skal erstatte de eksisterende utidssvarende og nedslidte Løgstør Haller. Med Løgstør Skoles behov for renovering af de eksisterende gymnastiksale og behovet for et nyt sundhedscenter opstod muligheden for at samle alle aktiviteter i ét center, der skaber sammenhæng mellem skole, sundhed, kultur og idræt.

- En effektiv kobling af mange funktioner under ét tag er en løsning på en problematik, der er relevant for mange af Danmarks mindre byer. Modellen effektiviserer og samler ressourcer og giver mulighed for driftsmæssige, økonomiske og miljømæssige fordele, da synergien mellem de forskellige aktiviteter genererer liv og identitet på ét sted, udtaler Michael Green, sagsarkitekt hos aarhus arkitekterne, som har tegnet udbudsprojektet.

Forbundet med Løgstør Skole
Lanternen har en åben grundplan med
Fakta
Bygherre: S/I Lanternen
Arkitekt/bygherrerådgiver: aarhus arkitekterne
Ingeniør: Tri-Consult A/S
Landskabsarkitekt: 1:1 Landskab ApS
Totalentreprenør: Jacobsen & Blindkilde
meget dagslys, hvori der er frit kig til alle aktiviteter, fx en håndboldkamp på den store bane, dans i salen, spontan indendørs fodbold på den lille idrætsbane eller aktivitet på skydebanerne, i fitnesscentret eller i biografen.

Der er desuden etableret sammenhæng mellem Lanternen og Løgstør Skole i form af et fælles udendørs anlæg/skolegård, hvor Lanternens lethal, en udendørs overdækket multihal, der også bruges af skolen, er placeret som et "telt" i landskabet. På grund af Lanternens status som privat initiativ og skolens status som offentlig institution er disse ikke direkte sammenbygget, men forbindes via en forbindelsesgang, som også vil være skolens fremtidige adgang til den nye skolegård.

Opførelsen af lethallen, som er forløberen til det samlede projekt Lanternen, er godt i gang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109