23948sdkhjf

Installatører går sammen: Skaber "multi-lokal el-installatør"

Med norske erfaringer i ryggen er en håndfuld el-installatører på Sjælland gået sammen i et nyt vækstorienteret fællesskab

Fem sjællandske el-installatørfirmaer har sluttet sig sammen med det norske investeringsselskab Credo. Under navnet Koble er de nu det, som de selv betegner "en multi-lokal el-installatør".

I fællesskab har firmaerne, A/S Aage Langkjær, Eiland Elinstallation A/S, El-Comp ApS samt El og Teknik ApS og Filtenborg El A/S, i omegnen af 150 ansatte og en årlig omsætning på cirka 200 mio. kr. 

Ejernes erklærede ambition er at vokse gennem opkøb af ”veldrevne installationsvirksomheder med stærke lokale positioner og at professionalisere en fragmenteret branche i samarbejde med ejere”.

Installatør-koblets medlemmer

Filtenborg El A/S blev etableret i 1980 og beskæftiger i dag 37 medarbejdere i afdelinger i Stensved, Stege, Præstø og Hvidovre. De dækker hele Sjælland og Øerne og servicere både private og erhverv.

El og Teknik ApS er fællesnavnet for A&O Carstensen, El-Firmaet Lodal og Tappernøje El. De har rødder tilbage til 1925 og har i dag 26 medarbejdere i afdelingerne i Næstved og Tappernøje.

El-Comp ApS er et elektriker og el-installationsfirma, der blev grundlagt i 1973. De beskæftiger i dag 18 ansatte i Vordingborg.

Eiland Elinstallation A/S blev grundlagt i 1951. Firmaet er et familieforetagende med tre generationer og beskæftiger i dag 38 ansatte i Kalundborg, Slagelse og Høng.

A/S Aage Langkjær blev grundlagt i år 1921. Firmaet i Skælskør udfører opgaver fra lige fra simple, private el-installationer til store industriprojekter. Virksomheden har 28 ansatte.

Kilde: Koble

Til at samle og udvikle gruppen er ansat Anders Colding Lund Petersen med titel af COO. Han har en fortid som direktør i El og Teknik ApS.

– Anders Colding har stor erfaring som iværksætter og direktør i installationsbranchen og kommer fra sin rolle som den ene af de tidligere direktører i et af selskaberne i fællesskabet. Sammen med de øvrige ejere og ledere i gruppen vil han sikre implementeringen af vores fælles strategi og etablere en driftsmodel for koncernen, siger Søren Torp Laursen, bestyrelsesformand for gruppe, i en pressemeddelelse.

Fra fem til 20

Sammenslutningens COO, Anders Colding, uddyber overfor Tekniq Arbejdsgiverne, at målet mere konkret er, at de fem firmaer er blevet til mere end 20 i løbet af to-tre år.

Hvor firmaerne i dag udelukkende befinder sig på Sjælland, vil man snart etablere klynger i Jylland og på Fyn.

Vækstmålet knytter sammenslutningen blandt andet til den norske forbindelse, Credo, der i hjemlandet har erfaringer fra etableringen af det norske elinstallationsselskab Konstel.

Fra Credo til Koble

Installatørsammenslutningens navn, Koble, er seneste skridt i gruppens samarbejde, der tog fart for halvanden måneds tid siden.

Første skridt blev taget i starten af april, hvor fire af de fem firmaer blev præsenteret under navnet Credo Partners.

Gruppen blev i midten april omtalt som ”Spark”, og samtidig blev Filtenborg El præsenteret som første opkøb og dermed femte medlem af sammenslutningen.

Nu præsenterer foretagendet sig så som Koble.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156