23948sdkhjf

Efter stort minus: - Problemet er blevet identificeret

Resultatet har taget et ordentligt dyk hos Hustømrerne A/S. Ifølge ledelsen er der taget hånd om udfordringen

2022 var et turbulent år for Hustømrerne. Stigende materialepriser, mangel på arbejdskraft og underskudsgivende entreprisesager i hjembyen Aarhus resulterede i et underskud på 31,8 mio. kr.

– Det negative resultat skyldes særligt to faktorer. Vi har måttet afslutte flere sager i vores aarhusianske entrepriseafdeling, med store tab, siger Morten Sort, adm. direktør i Hustømrerne, i en pressemeddelelse om 2022:

– De stigende materialepriser og mangel på kvalificeret arbejdskraft har også voldt udfordringer.

Udviklingen får nu konsekvenser.

– Resultatet fra entrepriseafdelingen i Aarhus har haft den konsekvens, at afdelingen skal nedskaleres, og der er foretaget omstrukturering i ledelsen, siger Morten Sort uden at komme hvor meget, og hvem der er tale om.

– Afdelingen har oplevet en stor vækst, både i antallet af byggesager og omsætning gennem et årti. Vi vil fremover se en mindre entrepriseafdeling i Aarhus, hvor vi vil fokusere på en stabil omsætning og kontrolleret vækst, hvor der er et større overblik over de enkelte byggesager.

Han understreger at firmaet i højere grad skal fokusere på byggesager, der passer til organisationen, og hvor deres kernekompetencer kan komme i spil.

Vi er også trådt ind i 2023 med en flot pipeline, og de uheldige projekter vi har afleveret i 2022 i Aarhus, er nu afsluttet og der venter sig ikke lignende opgaver i horisonten. Morten Sort, adm. direktør Hustømrerne

I 2022 beskæftigede Hustømrerne 299 medarbejdere fordelt på fire afdelinger i Aarhus, Aalborg, Kolding og Aabenraa.

Ordrebeholdning op 300 millioner

Hustømrernes omsætning nåede i 2022 382,4 mio. kr. mod 324,7 mio. kr. i 2021, fremgår det af pressemeddelelsen med henvisning til de endnu ikke offentliggjorte regnskabstal.

Det endelige resultat før skat ender negativt på 31,8 mio. kr. i modsætning til et positivt resultat på 2,2 mio. kr. før skat i 2021. Det endelige resultat ender således på minus 24.798 mio. kr. efter skat.

Af selskabets samlede ordrebeholdning er 298 mio. kr. til udførelse i 2023.

Fremgang i flere afdelinger

Selvom resultatet betegnes utilfredsstillende, er der stadig optimisme at spore hos direktøren:

– Det negative resultat kan spores til en enkelt afdeling, hvor vi efterfølgende har foretaget større omstruktureringer. Problemet er derfor blevet identificeret, og vi kan arbejde mod en løsning. Vores andre afdelinger har leveret flotte resultater og både Aalborg, Kolding, Aabenraa og vores serviceafdelinger har præsteret en sund vækst, siger Morten Sort og afslutter:

– Vi er også trådt ind i 2023 med en flot pipeline, og de uheldige projekter vi har afleveret i 2022 i Aarhus, er nu afsluttet og der venter sig ikke lignende opgaver i horisonten. Vi ser derfor ind i et bedre 2023 og 2024, hvor Hustømrerne arbejder benhårdt på igen at levere sorte tal på bundlinjen, fortsætter direktøren og tilføjer, at selskabet er trådt ind i 2023 med en "solid egenkapital".

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109