23948sdkhjf

Aktive +55 og børnefamilier får 211 boliger i Ølstykke

Dansk Boligbyg får totalentreprisen på Plushusenes seneste projekt

Konceptselskabet Plushusene etablerer nu endnu et bofællesskab, og det bliver med Dansk Boligbyg i rollen som totalentreprenør.

Projektet opføres i Ølstykke, hvor den tidligere Toftehøjskolens grund ryddes for at give plads til 211 nye lejeboliger, som skal bygges til en DGNB-guld certificering. Det skriver Dansk Boligbyg i en pressemeddelelse om bofællesskabet der indrettes til aktive voksne +55 og børnefamilier.

Byggeriet af de mange nye boliger forventes påbegyndt i august 2023, og afleveres etapevis til Plushusene frem til efteråret 2025.

Plushusene blev etableret i 2018 af M+Invest og Nrep med et mål om at skabe et nyt lejeboligkoncept baseret på tendenser inden for co-living. Der forventes opført mere end 12 ejendomskomplekser i Danmark med et beboermix beståede af børnefamilier og aktive voksne 55+.

Overdækket "byrum"

Ølstykke-bofællesskabets mange lejeboliger bliver fordelt på rækkehuse og lejligheder i altanhuse og punkthuse. Boligerne varierer i størrelse fra cirka 60 til 116 kvm og får to-fem værelser. Alle boliger får enten terrasse eller altan. Ud over egen bolig får beboerne adgang til fællesfaciliteter.

Plushusene Ølstykke

Bygherre: Plushusene Management

Totalentreprenør: Dansk Boligbyg

Arkitekt/landskab: Sweco /SLA

Byggeperiode: Opstart forventes i august 2023, og hele projektet forventes færdigt i efteråret 2025. De første beboere forventes at flytte ind til efteråret 2024.

Etageareal: Cirka 18.925 kvm, 211 boliger og fælleshus

Kilde: Dansk Boligbyg

Centralt i bebyggelsen placeres et fælleshus i to etager med blandt andet spisesal, hyggelounge, børnehule, multirum, værksted og gæsteværelser. Mellem husene etableres grønne leverum og legepladser.

Der etableres også en særlig overdækket ”Byens rum”, som for eksempel kan huse arrangementer som loppemarkeder, yoga og deslige.

Kender hinanden

– Samarbejdet med Dansk Boligbyg om at bygge Plushusene i Lisbjerg fungerer rigtig godt, og de første beboere flytter planmæssigt ind til sommer. Derfor er jeg glad for, at vi har mulighed for at arbejde sammen med samme hold om Ølstykke-projektet, siger adm. direktør i Plushusene, Martin Kring.

Han henviser dermed til bofællesskabet ved Aarhus, der var duoens første samarbejder, og hvor spaden officielt gik i jorden i august sidste år. I Lisbjerg tæller bofællesskabet 226 lejeboliger på 60-110 kvm fordelt på lejligheder i henholdsvis altanhuse, punkthuse og rækkehuse placeret i klynger.

Som de øvrige Plushusene bofællesskaber lægges der i Ølstykke vægt på bæredygtighed, både i opførelsen af boligerne og den senere drift.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203