23948sdkhjf

226 boliger er Plushusenes første projekt i Jylland og med stor jysk entreprenør

Selskabet Plushusene er nu for alvor gået ind i Jylland. De første fem Plushusene bofællesskaber ligger alle omkring København, men nu er selskabet netop gået i gang med at opføre 226 lejeboliger på en stor grund i Lisbjerg nord for Aarhus.

Projektet er samtidigt det første, som Dansk Boligbyg samarbejder med Plushusene om, skriver totalentreprenøren i en pressemeddelelse.

– Vi forventer at aflevere første del af boligerne og fælleshuset til bygherre sidst på sommeren 2023, fortæller adm. direktør i Dansk Boligbyg, Anton Nørgaard, om arbejdet.

Plushusene er etableret i 2018 af M+Invest og Nrep med et mål om at skabe et nyt lejeboligkoncept baseret på tendenser inden for co-living. Der forventes opført mere end 12 ejendomskomplekser i Danmark med et beboermix beståede af børnefamilier og aktive voksne 55+.

I Lisbjerg bliver bofællesskabets 226 lejeboliger fordelt på lejligheder i henholdsvis altanhuse, punkthuse og rækkehuse placeret i klynger. Boligerne varierer i størrelse fra cirka 60 til cirka 110 kvm og har to til fem værelser. Alle boliger har enten terrasse eller altan.

Centralt i bebyggelsen etableres det store fælleshus i to etager med blandt andet spisesal, hyggelounge, børnehule, multirum, fitness, atelier, værksted og gæsteværelser. Mellem husene etableres grønne leverum, og der kommer orangeri, nyttehaver og legeplads.

Både boligerne, området og fællesfaciliteterne er designet til et mix af aktive voksne 55+ og børnefamilier.

– De mange fælles aktiviteter, som drives eller hjælpes i gang af en fast tilknyttet vært, skaber gode sociale relationer og en øget livskvalitet. Her i Lisbjerg er det også vores mål at danne fællesskaber på tværs af generationer, beboernes interesser og behov, siger adm. direktør i Plushusene, Martin Kring, i pressemeddelelsen.

Plushusene i Lisbjerg

Bygherre: Plushusene Management

Totalentreprenør: Dansk Boligbyg

Arkitekt/landskab: Sweco /SLA

Etageareal: Cirka 20.000 kvm, 226 boliger og fælleshus

Byggeperiode: Opstart sommer 2022. De første beboere forventes at kunne flytte ind til efteråret 2023.

Vil danne et energifællesskab

Projektet bliver certificeret for sin bæredygtighed efter DGNB-standard på guldniveau.

Hvis der er interesse blandt de fremtidige beboerne, etableres el-delebil. Her kommer byttemarkeder, grøn og sund mad til fællesspisning, og i de grønne uderum arbejdes der med nedsivning af regnvand og plads til biodiversitet.

– Som et stort skridt i den retning, vi gerne vil, arbejder vi i Lisbjerg desuden med en aftale om at danne et energifællesskab, siger Martin Kring og tilføjer:

– Der kommer blandt andet matte tage med solpaneler, og hele bebyggelsen drives på grøn energi.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094