23948sdkhjf

Sweco køber rådgiver med 60 specialister på lønningslister

Sweco køber specialist indenfor trafik og mobilitet, Via Trafik. Det har den store ingeniør- og arkitektvirksomhed netop offentliggjort i en pressemeddelelse.

Købet styrker Swecos position inden for trafikplanlægning, analyse og mobilitet. Via Trafiks kompetencer indenfor trafikanalyse- og planlægning er nemlig et stærkt fagligt match med Swecos kompetencer indenfor vejprojektering, lyder det yderligere.

Med de nye specialister i folden kan rådgiverselskabet tilbyde integreret rådgivning om trafik- og vejprojekter samt inddrage ydelser om støj, afvanding og miljø, byrum; broer og tunneller efter behov.

– Vi ser et stort potentiale i transport og infrastruktur de næste mange år, og med Via Trafik som en del af Sweco sikrer vi vores forudsætninger for at opnå succes i det marked, fortæller Sweco Danmarks adm. direktør, Dariush Rezai, om baggrunden for opkøbet.

– Med Via Trafik vokser vi ikke blot med 60 specialister med høj, anerkendt ekspertise; vi komplementerer også vores eksisterende set up og kompetencer indenfor trafikplanlægning og vejprojektering, fortsætter han.

Milliardmarked i infrastruktur

Udbygningen og vedligeholdelsen af infrastrukturen i Danmark er centrale og vedvarende opgaver, som er forbundet med store investeringer de næste mange år, herunder ikke mindst projekter i Infrastrukturaftalen, som Folketinget vedtog i juni 2021.

Det er det marked, Sweco nu positionerer sig i med opkøbet, direktør for Infrastruktur, Vand & Miljø i Sweco Jes Hansen betegner som et ’enestående match’:

– Der er ingen tvivl om, at vi sammen med Via Trafik øger kvaliteten i vores projekter med mere integreret rådgivning indenfor trafikplanlægning og vejprojektering, siger Jes Hansen.

Via Trafik blev grundlagt i 2000 og har hovedsæde i Birkerød. Virksomheden har 60 medarbejdere fordelt på kontorer i Birkerød og Aarhus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125