23948sdkhjf

Randers Havn klar til at tage imod Nordic Waste-jord

Hvad der skal ske med de mange tusinde ton jord fra jordskredet ved Nordic Waste er endnu ikke besluttet. Randers Havn står dog klar til at tage imod, hvis det kan hjælpe den trængte kommune

Randers Havn står overfor en udvidelse, og i den forbindelse skal kommunen bruge ekstra jord.

Af den grund står havnedirektør i Randers John Morgen også klar til hjælpe Randers Kommune af med dele af mange ton jord fra det voldsomme jordskred ved Nordic Waste.

Til havneudvidelsen skal der bruges omtrent 2,5 millioner kubikmeter ren eller let forurenet jord.

Selvom kvaliteten af Nordic Waste-jorden ikke er af høj kvalitet, håber man at kunne hjælpe den i forvejen økonomisk pressede kommune.

At bruge jorden i nærområdet vil nemlig være væsentligt billigere end at sejle den væk.

Det siger havnedirektør i på Randers Havn, John Morgen, til Randers Amtsavis.

- Vi vil gerne hjælpe byen. Det er en fælles opgave det her. Randers skal ikke betale i dyre domme for at sejle jorden væk, når vi kan håndtere det her. Vi føler en forpligtelse til at hjælpe, så godt vi kan, lyder det fra John Morgen i Randers Amtsavis.

Fire deponeringsmuligheder

Udtalelsen kommer som følge af, at Randers Kommune tidligere på ugen præsenterede fire udkast til, hvad man potentielt kan gøre jorden fra Nordic Waste.

En stor millionregning tynger allerede kommunen, der indtil videre har brugt mere end 250 mio. kr. på at rode bod på jordskredet. Et beløb, der langt fra er færdigt med at vokse.

Randers Kommune har tidligere meldt ud, at regningen godt kan ende på 370 mio. kr.

Derfor kan en lokal afsættelse af jorden blive en kærkommen millionbesparelse for kommunen. Forventningen er nemlig, at jorddeponeringen ved Randers Havn blot vil koste 15 mio. kr., mens alternativer muligheder kan løbe op i 55 mio. kr. 

Tidligere har det været på tale at jorden fra Nordic Waste både kunne deponeres til Norge og Sverige, ligesom Lynetteholmen i København har været nævnt som et potentielt sted, hvor jorden kunne skibes hen. 

At sende jorden til Norge være den dyreste løsning af de fire muligheder.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096