23948sdkhjf

LM Byg vinder tredje vandværk på fire år

LM Byg kan nu tilføje endnu et vandværk på CV'et, for sammen med Vand & Teknik er råhusentreprenøren blevet udpeget af Greve Vandværk til at varetage totalentreprisen af Nyt vandværk i Greve. Det oplyser Pihl-selskabet i en pressemeddelelse.

Kontrakten kommer kun en måned efter, at LM Byg fik tildelt kontrakten på Solrødgård Vandværk og bliver dermed det tredje vandværk inden for de sidste fire år hos råhusentreprenøren.

Hvor LM Byg har kompetencerne til at opføre vandværket har Vand & Teknik speciale indenfor design og udvikling af selve vandforsyningsanlægget. Med som rådgivere på projektet er Ginneruparkitekter og Drias Rådgivende Ingeniører.

– Med valget af LM Byg og Vand & Teknik har Greve Vandværk sikret sig en totalentreprenør og samarbejdspartner med stor erfaring og de påkrævede kompetencer inden for netop design og konstruktion af moderne vandværker. De har samtidig vist, at de tænker omgivelserne ind i projektet, så bygningen ikke bare bliver en firkantet klods, men en integreret del af lokalsamfundet, siger Tina Braunstein, direktør, Greve Vandværk.

Nyt vandværk i Greve skal samle kommunens to vandværker - Vandværk Nord og Vandværk Syd - i ét og sikre, at der er nok rent drikkevand til Greves stigende antal borgere. Når det nye vandværket står færdigt, vil det have en årlig kapacitet på 2,8 mio. kbm drikkevand og kommer til at varetage vandforsyningen i størstedelen af Greve Kommune.

Herudover vil vandværket med sine naturfarvede facader og store vinduespartier falde godt ind i landskabet og samtidig give de forbipasserende et indblik i "vandets vej" fra råvand til drikkevand.

Flere vandværksbyggerier bag sig

LM Byg har den seneste tid udvidet sine kompetencerne inden for vandværksbyggerier, hvilket har været et strategisk valg.

– At opføre vandværker er en kompleks, specialiseret og vigtig opgave, der stiller store krav til uddannelse, kompetencer og håndværk. Det er vores ambition at være den førende specialist på råhuse - også indenfor vandværksbyggerier - og vi har de påkrævede erfaringer, kompetencer og viden til at varetage endnu flere vandværksbyggerier i fremtiden, siger Frank Aarslew-Jensen, adm. direktør i LM Byg.

LM Byg har netop lagt sidste hånd på byggeriet af forsyningsselskabet Hofors kommende vandværk ved Thorsbro i Ishøj, og stod også bag Nyt Vandværk Køge, der stod færdigt i 2017.

I sidste måned underskrev råhusentreprenøren sammen med Vand og Teknik kontrakten på Solrødgård Vandværk i Hillerød, og dermed bliver Nyt vandværk Greve det fjerde vandværksbyggeri for LM Byg.

Byggeriet af Nyt vandværk i Greve starter til oktober 2023, og det færdige vandværk skal afleveres i 2025.

Læs mere om projektet og LM Bygs satsning på vandværker på Building Supplys søstermedie Licitationen:

Tre på stribe: LM Byg vinder endnu et vandværk

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.222