23948sdkhjf

Samme antal bygningsmilliarder i forsvarsudspil

Nybyg og vedligehold af Forsvarets slidte kaserne og anlæg bliver tilført 2,1 mia. kr. over de kommende ti år, hvis regeringen får sin vilje

Da fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) tirsdag formiddag fremlagt regeringens udspil til et kommende forsvarsforlig, var der rigtig mange milliard på bordet. 143 mia. kr. forslår regeringen, at der investeret i rigets forsvar over de næste to år.

Men der lader ikke til at være mere til forsvarets nedslidte, utidssvarende og nogle steder endda skimmelsvampplagede bygninger end, det blev rapporteret tidligere på måneden og beskrevet i Licitationen.

26,9 mia. kr. af det samlede beløb er der lagt op til at bruge på noget så bredt som at at sætte bygninger i stand, opbygge it og styrke personel i perioden.

Og det tal gemmer en mindre andel til bygningerne, nye som gamle. 

I Forsvarsministeriets redegørelse ”Genopretning af Forsvarets fundament” dækker tallet til ”Nybyg og bygningsvedligehold” således 2,1 mia. kr. i årene 2024-2033.

Midlerne er fordel således, at Regeringen i 2024 lægger op til at afsætte ca. 0,3 mia. kr., og i 2025 og de følgende år ca. 0,2 mia. kr. årligt.

Som beskrevet tidligere på måneden, fremgår det af ” Genopretning af Forsvarets fundament”, at "Det står klart, at Forsvarets bygninger har et betydeligt efterslæb i forhold til nybyg, drift og vedligehold,".

Konkret drejer det sig om forsinket nybyg til Forsvarets enheder samt bygningsvedligeholdelse. Herunder i forhold til bygningssikkerhed, undervisningsfaciliteter og indkvartering, aldrende kloak og ledningsnet samt tekniske installationer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109