23948sdkhjf

Jönsson afleverer 56 boliger

18 måneder efter første spadestik har Jönsson som totalentreprenør afleveret passivhusprojektet Søfryd med 56 almenboliger i Ballerup tegnet af JJW Arkitekter.
- Søfryd er et meget smukt og harmonisk almennyttigt kvalitetsbyggeri i passivhusstandard med store, lyse boliger og en attraktiv beliggenhed på kanten af områdets store kunstige sø tæt på både by og offentlig transport, lyder det fra Ballerups borgmester Jesper Würtzen, som byder velkommen til Søfryd.

Med 56 almennyttige boliger er det den sidste brik i kommunens nye attraktive boligområde Søndergård, der over de seneste år er skudt op i Måløv.

- Søfryd lever på alle måder op til lokalplanens meget stramme krav om at skabe et nyt bæredygtigt boligområde i en høj arkitektonisk og håndværksmæssig standard, og vi glæder os over nu at brede mangfoldigheden ud med indvielse af et almennyttigt boligkompleks i Søndergård, der hovedsageligt består af ejer- og andelsboliger, fortsætter Jesper Würtzen.

’Almen classic’
- Vi kalder det ’almen classic’, og vi er stolte over med dette byggeri, at genskabe og videreføre kommunens traditioner for at bygge almennyttige boliger i højeste kvalitet, supplerer John Carstens, der som formand for Ballerup Ejendomsselskab har været primus motor i arbejdet med at realisere den nye boligbebyggelse.

Boligselskabsformanden roser JJW Arkitekter for på fornem vis at leve op til kommunens stramme lokalplan for området med et fremtidsorienteret, bæredygtigt projekt i højeste arkitektoniske standard. Også Jönsson får lovord med på vejen for som totalentreprenør at have leveret varen med stor dygtighed.

- Trods en meget stram tidsplan har entreprenørselskabet formået at realisere vores visioner om høj håndværksmæssig kvalitet uden forsinkelser og ekstraregninger, fastslog John Carstens og pointerede, at Søfryd fremstår som en stærk eksponent for fremtidens almennyttige boligbyggerier.

Nutidens boliger til fremtidens krav
Søfryd er opført i vedligeholdelsesvenlige materialer som et helt tæt passivhus med højisolerede facader og store specialudviklede vinduespartier, et jordvarmeanlæg med 1.600 meter løbende underjordiske rør sørger for varmt brugsvand og gulvvarme, ligesom bebyggelsen er udstyret med varmegenvindingsanlæg og solceller, som blandt andet driver bebyggelsens varmepumper.

John Carstens tilføjer, at det samlede årlige energiforbrug i Søfryd er estimeret til ca. 20 kWh pr. kvadratmeter og slutter:

- Bebyggelsen lever således på alle måder op til fremtidens energikrav med et fremtidigt energiforbrug, der langt overmatcher energikravene i Bygningsreglement 2015, og Søfryd fremstår som et godt eksempel på, hvordan man uden at gå på kompromis med kvalitet og bæredygtighed kan opføre attraktive, bæredygtige familieboliger til en konkurrencedygtig pris.

Fakta:
Jönsson a/s har som totalentreprenør afsluttet byggeriet af Søfryd – et passivhusprojekt med 56 almennyttige boliger fordelt i to punkthuse og et længehus, der udgør sidste etape af en ny attraktiv Ballerup-bydel i Måløv.

Byggeriet er med et samlet byggebudget på ca. 70 mio. kr. opført for Ballerup Boligselskab og KAB i samarbejde JJW Arkitekter og det rådgivende ingeniørfirma Balslev A/S.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.672