23948sdkhjf

Betonens Oscar til Nationalparkcenter Thy

Da Betonens prisfest i aftes blev afholdt i Industriens Hus, var det Nationalparkcenter Thy, der løb med In-Situ Prisen

Nationalparkcenter Thy, der snart kan fejre to års fødselsdag, var nomineret til den årlige In-Situ pris sammen med to andre projekter, men endte altså med at vinde prisen, der blev uddelt af Dansk Beton.

- Nationalparkcenter Thy udmærker sig ved at være en smukt tilpasset og velproportioneret bygning, som kiler sig ind i klitlandskabet. Det fine dagslys og de enkle materialer skaber en vellykket arkitektonisk helhed. Bygningen fungerer på bedste vis som trædesten til Thy Nationalpark langs den jyske vestkyst. Det imponerende Nationalparkcenter er støbt på stedet ind i en eksisterende klit og ligger lige ud til det vilde Vesterhav, lyder det om projektet fra jurymedlem, arkitekt Ole Sophus Søbye, Sophus Søbye Arkitekter ApS.

Årets to øvrige nominerede byggerier var Besøgscenter Skamlingsbanken i Kolding samt H.C. Andersen Hus i Odense.

In-Situ Prisen går til udførelsen af et unikt arbejde i pladsstøbt beton, der har udfordret materialets formbarhed og potentiale – noget som nationalparkcenteret i høj grad lever op til. 

Fakta om In-Situ Prisen

In-Situ Prisen er en pris indstiftet 2004 af Dansk Beton under Dansk Byggeri.

In-Situ Prisen fremhæver det pladsstøbte byggeri (in situ) og de kreative muligheder, der er ved brug af fabriksbeton. Prisen uddeles af Forskallingsgruppen og Fabriksbetongruppen i Dansk Byggeri til personer eller firmaer, som har stået for æstetisk vellykket arbejde i pladsstøbt beton, eller som har medvirket til at gøre brugen af forskalling lettere eller mere indbydende.

Blandt tidligere vindere kan nævnes:

  • Kunstmuseet Aros
  • Den Blå Planet
  • Moesgaard Museum

Arkitekter på det prisvindende projekt er Loop Architects og SLA har stået for landskabsarkitekturen, og rådgiver på byggeriet var LB Consult - Norconsult A/S.

PERI Danmark har leveret tegninger, støbeforme og rådgivning til byggeriet, som er udført af HMC A/S.

- Vi er utroligt stolte af at have bidraget til at opførelsen af det nu prisvindende Nationalparkcenter Thy. Det har været en spændende og udfordrende proces, og det færdige resultat er helt enestående, udtaler Henrik Søgård Olsen, direktør hos Peri Danmark, i en pressemeddelelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08