23948sdkhjf

Fra flygtningepavilloner til daginstitution

Lige nu bor der ukrainske flygtninge - i 2026 flytter 150 børn ind 

En ny daginstitution med plads til 150 børn bliver ny, nærmeste nabo til Greve Borgerhus. Byggeriet er netop sendt i udbud, så totalentreprenøren kan blive udvalgt før nytår.

Der er i alt afsat 58 mio. kr. til byggeriet, som forventes at være klar til de første børn i marts 2026, fremgår det af udbuds- og projektdatabasen Projektagenten.

For pengene forventer Greve Kommune at få en daginstitution i to plan på samlet 1.500 kvm. Den nye institution skal placeres i den nordvestlige del af parken ved borgerhuset, hvor der lige nu er pavilloner til ukrainske flygtninge, som i stedet flytter til andre pavilloner.

Formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget, Hans-Jørgen Kirstein, glæder sig over beslutningen og ser frem til, at entreprenøren er fundet og byggeriet kan gå i gang.

– Jeg er glad for, at vi nu er kommet et skridt nærmere en ny og tidssvarende institution, hvor børnene kan have en tryg dagligdag, siger formand for klima-, teknik- og miljøudvalget, Hans-Jørgen Kirstein, i en pressemeddelelse om projektet.

– Det bliver et spændende byggeri med fokus på bæredygtige løsninger og multifunktionalitet, så borgerhusets brugere også kan gøre brug af lokalerne så vidt muligt. På den måde kan vi skabe værdi for flere borgere på tværs af alder, uddyber udvalgsformanden.

På den måde kan vi skabe værdi for flere borgere på tværs af alder Hans-Jørgen Kirstein, formand for klima-, teknik- og miljøudvalget i Greve Kommune

Totalentrepriseudbuddet omfatter også etablering af udearealer med legeplads, bygninger i terræn, indhegning, adgang, parkering og tilslutning til et eksisterende parkeringsareal, samt genetablering af petanque-baner på grunden udenfor projektområdet.

Greve Kommune har tilknyttet Nova 5 Arkitekter og Niras som bygherrerådgivere.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093