23948sdkhjf

Totalentreprise i horisonten: Greve gør Lunas Ark klar til fremtiden

Udbuddet af totalentreprisen skal sikre udvidelsen af daginstitutionen Lunas Ark i Hundige, så der bliver plads til 175 børn

Greve Byråd har besluttet at sende en renovering og udvidelse af daginstitutionen Lunas Ark i Hundige i udbud. En totalentreprenør ventes at være på plads i marts 2024.

- Vi har stillet krav om, at byggeriet bliver robust og enkelt at vedligeholde. Samtidig er der fokus på bæredygtighed og genbrug i valget af materialer, siger formanden for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget, Hans-Jørgen Kirstein (UP), i en pressemeddelelse.

Vuggestuebygningen er nedslidt og skal rives ned. Børnehavebygningen bliver derimod totalrenoveret, og der bliver desuden bygget en ny tilbygning til vuggestuebørnene. 

Kommunen forventer, at der samlet set bliver plads til i alt 175 børn, hvilket er 45 flere, end hvad den nuværende Lunas Ark kan rumme.

Nyt byggeri taget af bordet

Oprindeligt ønskede politikerne at få bygget en helt ny daginstitution ved ungdomsklubben Klub Godset. Men en undersøgelse af støjforholdene viste, at det ikke er muligt på grunden, og derfor valgte byrådet renovering og udvidelse på Lunas Arks nuværende grund.

Seneste melding fra Greve Kommune er, at der er sat 60 mio. kr. af til renoveringen og udvidelsen af Lunas Ark, som forventes at være klar til brug i 2026. Før sommer var tallet større. Da byrådet i juni valgte udvidelse frem for nybyggeri, var meldingen således, at den nye Lunas Ark ville koste cirka 70 mio. kr.

Når totalentreprenøren er fundet, og byggeriet går i gang, bliver børn og medarbejdere genhuset i pavilloner.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.282