23948sdkhjf

Innovativ vinduesløsning i Industriens Hus

Oprindeligt var det planen, at atriumtaget i det nyrenoverede Industriens Hus skulle solafskærmes på traditionel vis. I stedet valgte man en løsning, hvor solafskærmningen indbygges i selve ruden.
Efter 2½ års gennemgribende ombygning og modernisering, åbnede det nye Industriens Hus den 6. maj på Rådhuspladsen i København.

Oprindeligt var det planen, at atriumtaget i det nye Industriens Hus skulle solafskærmes på traditionel vis med silketryk på den udvendige side af glasset kombineret med en indvendig mekanisk dug. Men denne løsning blev fravalgt, da det viste sig, at den ikke i tilstrækkelig grad opfyldte Dansk Industris krav.

I stedet faldt valget på 3-lags Microshade-termoruder fra Scanglas, hvoraf en del blev specialfremstillet på grund af atriumtagets unikke vinklede konstruktion med fem forskellige hældninger.

- Ruderne er konciperet på en sådan måde, at de er tilpasset til bygningens lysindtag i forhold til solens stilling på himlen, og de fremtidige omkostninger til drift og vedligehold reduceres derfor ganske betragteligt, forklarer Knud-Erik Moselund, produktansvarlig hos Scanglas.

Microshade-teknologien er udviklet af virksomheden MicroShade, der tidligere hed Photosolar, og består af en perforeret stålfolie, hvis mikrolamelstruktur indbygges i selve ruden. Lamellerne er vinklet, sådan at en væsentlig del af det direkte sollys afskærmes, samtidig med at der afhængigt af betragtningsvinklen er uhindret udsyn igennem ruden. Microshade og Scanglas har tidligere arbejdet sammen om en løsning til Retten på Frederiksberg, og Michael Stappert, der er chef for marketing og business development i Scanglas, forventer stigende efterspørgsel på nye innovative løsninger i fremtiden:

- De nye generationer af solafskærmning arbejder med selve glassets egenskaber. Vi har fx udviklet en elektrokrom-rude, der aktivt tilpasser sig omgivelsernes lys- og klimaforhold og kan styres elektronisk. Denne type løsninger vil vinde frem i takt med, at kravene til bygningers indeklima og energieffektivitet stiger, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093