23948sdkhjf

Nedriverkongen som ikke vil nøjes fylder rundt

Søren Tscherning, direktør og ejer af entreprenørvirksomheden med samme navn, fylder 60 år den 5. august 2023

Det hører til sjældenhederne, at Søren optræder i skjorte og slips, for det er ikke hans foretrukne uniform. En poloshirt og et par jeans er langt mere ham. Han hviler i sig selv, og han har ikke behov for at ’komme i en kasse, der kan passe’ - for han er helt sin egen. Han stræber hele tiden efter at gøre ting bedre og vil ikke nøjes.

Den 5. august fylder Søren Tscherning, direktør og hovedaktionær i entreprenørvirksomheden af samme navn, 60 år.

Tscherning blev grundlagt af Søren Tschernings far, Georg Tscherning, tilbage i 1975, hvor virksomheden primært beskæftigede sig med maskinudlejning. 

I 1997 tiltrådte Søren Tscherning som direktør i G. Tscherning A/S efter en årrække som projektleder hos Rasmussen & Schiøtz A/S (senere NCC Construction Danmark A/S).

Siden da har Søren Tscherning været drivkraften i familiefirmaets stadige vækst og udvidelse af forretningsområder, blandt andet ved opkøb af nye virksomheder. Geografisk har Tscherning bredt sig til det jyske og har oprettet kontor i Silkeborg.

I dag tæller virksomheden med hovedkontor i Hedehusene 385 medarbejdere og hører til blandt landets største nedrivningsvirksomheder. 

I slutningen af 1990’erne valgte Søren Tscherning at udvide forretningen til også at omfatte anlægsarbejde, ligesom Tscherning i dag også tilbyder en række andre ydelser inden for bl.a. bæredygtig byggemodning, beton- og LAR-arbejder.

Sikkerhed, miljø og arbejdsmiljø

Medarbejdernes sikkerhed og arbejdsmiljø har Søren Tscherning også være på forkant med, og han sikrede entreprenørbranchens første tredobbelte internationale certificering helt tilbage i 2003. 

I 2012 oprettede han desuden ’Tscherning Akademiet’, der tilbyder relevante faglige kurser og sikrer, at alle medarbejdere forstår virksomhedens grønne ånd, historie, værdier og ambitioner. 

Den grønne dagsorden er central for Søren Tscherning. Derfor har bæredygtighed altid været naturlig del af måden, man i Tscherning tænker og løser opgaverne – uanset om det er på kontoret eller på byggepladsen. 

Eksempelvis opvarmes virksomheden med biomasse, der er solceller på taget, regnvandet genbruges, genbrugte byggematerialer sorteres og gøres klar til at få nyt liv, og så er en stor del af virksomhedens bilpark overgået til elektriske alternativer. 

Senest har Søren Tscherning ombygget virksomhedens lager og kontor i Hedehusene til nye moderne kontor - og mødefaciliteter, hvor mere end 90 pct. af byggematerialerne i ombygningen er genbrug og genanvendelse fra egne nedrivningsprojekter. 

De mange erfaringer fra byggeriet skal bruges fremadrettet i nedrivnings- og anlægsopgaver for kunderne, samt fungere som showroom for hvordan genbrug og bæredygtighed kan fremmes i fremtidige byggerier.

Samfundsansvar

At bære et samfundsansvar som erhvervsdrivende er også vigtigt for Søren Tscherning. Et af de tiltag, som direktøren er rigtig glad for, er samarbejdet med Kriminalforsorgen og organisationen High:Five. 

Initiativet handler om at uddanne unge indsatte i Horserød Fængsel og bringe dem tættere på arbejdsmarkedet.

Samfundsansvaret kommer også til udtryk via virksomhedens mange sponsorater. Herunder som navne- og hovedsponsor for ’Tscherning Cycling Academy’, som er et ambitiøst dansk U19 elitecykelhold i København. 

Derudover bidrager Tscherning til natur- og dyrebeskyttelse med sponsorater til Amur-tigerne i Zoologisk Have, Roskilde Dyrskue og Verdens Skove. 

Sidst men ikke mindst er Tscherning fast bidragsyder til de store nationale indsamlinger som ’Knæk Cancer’ og ’Danmarks Indsamlingen’. 

Kontinuerlig stræben

Den kontinuerlige stræben efter at gøre ting endnu bedre kan ifølge direktøren selv opleves frustrerende for hans omgivelser, men det tager Søren Tscherning dog med ophøjet ro. 

Work/Life balance er ligeledes vigtigt for Søren – både for ham selv, men det er også et arbejdsmiljømæssigt mål for organisationen Tscherning. 

Direktøren prioriterer et aktivt forretnings- og fritidsliv. Sidstnævnte inkluderer masser af sport, som ski, kajakpolo, mountainbike og padeltennis. 

Søren Tscherning rejser gerne på opdagelse udenfor Danmarks grænser, hvilket også er årsag til, at fødselaren ikke er hjemme på sin fødselsdag, men er på ferie i udlandet med familien.

Søren Tscherning

  • Født den 5. august 1963 
  • Uddannet Civilingeniør fra DTU, 1988 
  • Produktionschef og entrepriseleder hos Rasmussen & Schiøtz (senere NCC) fra 1986-1996.

  • Direktør og hovedaktionær i Tscherning Gruppen fra 1997.

  • Næstformand, Nedrivning & Miljøsanering i DI, Dansk Industri 

  • Bestyrelsesmedlem, DI Byggeri Hovedstaden 
  • Fritiden bruges på ski, kajakpolo, mountainbike, padeltennis og med familien.
Se nøgletal for:
Læs mere om: navnenyt navne fødselsdag
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.821