23948sdkhjf

Nordjyske modulboliger er en stor succes

Scandi Byg har netop afsluttet sit sjette modullejligheds-byggeri i Storkøbenhavn under KAB’s AlmenBolig+ koncept. Denne gang 113 boliger på Østerbro.
Da Domea åbnede for elektroniske ansøgninger til sit nyeste almene boligkompleks på Østerbro nær Fælledparken, brød serversystemet sammen efter få minutter. 1.200 stort set samtidig indkomne ansøgninger var mere, end systemet kunne håndtere på én gang – men lynhurtigt var de 113 lejemål i hvert fald reserveret.

- Sjældent har vi oplevet noget lignende. Det var særligt unge mennesker, der foretrækker de individuelle valgfri fleksible løsninger i forhold til fx skillevægge og køkkenløsninger, der reagerede, fortæller byggechef Karsten Pedersen fra Domea.

Byggeriet udmærker sig ved at være opført i højt tempo, fordi den væsentligste del er præfabrikeret industrielt – i ly for vejr og vind - i modulbyggefirmaet Scandi Bygs specialindrettede byggehaller i Løgstør. Efter få måneders byggetid, den 1. maj, kunne alle således rykke ind i bebyggelsen, som i øvrigt udmærker sig ved at være opført med meget få fejl.

Syvende projekt på vej
Scandi Byg fik tilbage i 2009 til opgave at opføre op mod 650 familieboliger i Energiklasse 1 for KAB. Projektet Ragnhildgade, der består af 113 boliger fra 85 til 125 kvadratmeter, er det sjette i rækken, mens et syvende afleveres i København NV senere på året.

Foreløbig er i alt 520 boliger ekspederet af sted på blokvogne fra Løgstør. KAB afgør midt i juni sin fjerde udbudsrunde på endnu ca. 400 boliger, der vil blive opført på 5-6 nye lokaliteter i landet – en opgave, som Scandi Byg naturligvis også byder ind på at blive leverandør af.

KAB’s AlmenBolig+-koncept, som Scandi Byg i øvrigt selv har været medudvikler af, er rettet mod familier, der gerne vil bo billigt til leje for til gengæld at tage medansvar for vedligehold af fællesområder; herunder græsslåning, hækkeklipning osv. Med viceværtfunktionen og andre omkostninger ude af billedet er det muligt for KAB at udleje 85 kvadratmeter i nybyggeriet på Østerbro for knap 6.000 kr. om måneden.

Plejeboliger til Aarhus Kommune
Selvom den store opgave for KAB har fyldt meget de senere år, er der også løbet andet gennem Scandi Bygs produktion; herunder nyt laboratoriemiljø til Novo Nordisk og et nøglefærdigt skolebyggeri på Shetlandsøerne.

Her i 2013 har Scandi Byg, i samarbejde med Regnbuen Arkitekter, afleveret 85 nye lavenergi plejeboliger til Aarhus Kommune. I dette projekt er der anvendt udstrakt brug af velfærdsteknologi samt arbejdet med adskillige bæredygtige tiltag.

Scandi Byg realiserede i 2012 et overskud på knap 24,7 mio. kr. før skat ud af en omsætning på 428 mio. kr. Året blev imidlertid afsluttet med en lav ordrebeholdning, og virksomheden forventer derfor nedgang i såvel omsætning som resultat i 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141