23948sdkhjf

Seks etager i træ – byggetilladelse på plads i ny bydel

Fælledby, en ny træbydel på Amager, er nu klar til at igangsætte bydelens første træbyggeri, 79 lejeboliger fra tre til seks etager. Københavns Kommune har netop meddelt byggetilladelse til boligprojektet.

Det skriver Fælledby, der markerer sig som Danmarks største bydel med bærende konstruktioner i træ, i en pressemeddelelse.

Byggetilladelsen markerer overgangen til selve byggefasen, hvor projektselskabet nu påbegynder det første byggefelt i Fælledbys nordøstlige nabolag. Sideløbende påbegyndes anlæg af forsyningsledninger og forberedelserne til de store landskabsprojekter i området.

På det første byggefelt opføres en boligkarré med 79 boliger i varierede størrelser fra 58 til 125 kvm og med to til fem værelser. Dertil kommer et fælleslokale og et grønt, åbent gårdrum med opholdsarealer og stier, som kobles på områdets stisystemer. Boligtyperne er designet efter at give plads til alle aldersgrupper og familiemønstre.

Områdets værdier om fællesskab og naboskab afspejler sig i arkitekturen. De klassiske trappeopgange opgraderet til egentlige fællesarealer med plads samvær. Arealerne mellem boligerne udvides også med flere kvadratmeter, beplantning, udsigt og god akustik, så de kan bruges til ophold.

Karrébyggeriet er tegnet af Holscher Nordberg Architecture & Planning og skal opføres af den nordjyske totalentreprenør, Scandi Byg, som har udviklet eget byggesystem i træmoduler. Byggeriet vil bestå af en kombination af limtræselementer og træbeklædning i stueetagen samt profilerede metalplader og selvbærende træmoduler på de øvre etager.

Projektselskabet forventer, at lejlighederne står klar til indflytning i midten af 2024. Første spadestik til byggeriet tages omkring årsskiftet 2022-23.

Fælledby indeholder 21 separate byggefelter, infrastruktur, byrum og bynære naturområder, som bliver anlagt i løbet af de kommende 10 år. Der skal opføres op mod 2000 boliger i Fælledby, heraf 500 almene boliger. Hertil også en offentlig skole til cirka 1400 elever, to daginstitutioner og almene boliger, herunder et plejecenter. En tredjedel af Fælledbys område – cirka 60.000 kvm – anlægges som vild bynatur mellem de tre nabolag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082