23948sdkhjf

To arkitektkonkurrencer skudt i gang på Frederiksberg

Sundhed, seniorliv og energirigtigt byggeri er nogle af temaerne i to arkitektkonkurrencer på Diakonissestiftelsen.
150 år er ingen alder for den, der har forstået at holde sig i form og løbende forny sig. Diakonissestiftelsen på Frederiksberg har en solid tradition for at gå nye veje og "opfinde" løsninger, der dækker nye behov i samfundet, primært inden for uddannelse, omsorg og sundhed.

Med de to arkitektkonkurrencer, som nu er skudt i gang, fortsættes traditionen med at tilføje nye funktioner og samtidig bevare de kulturhistoriske værdier i den gamle stiftelse.

Sundhedshus skal være 'Living Lab'
Den ene konkurrence handler om et nyt sundhedshus, der kan rumme privatpraktiserende læger, psykologer og andre sundhedsfaglige specialer, motionsfaciliteter, et Living Lab til afprøvning af velfærdsteknologi og meget mere.

Læs mere: Arkitektkonkurrence om nyt sundhedshus.

Sundhedshuset skal bygges sammen med nogle af de eksisterende bygninger omkring en ny atriumgård. Atriumgården bliver Diakonissestiftelsens nye mødested med café, møderum og plads til store arrangementer - for eksempel, når der flere gange om året holdes dimissionsfest for nogle af de 1.400 studerende og elever på sygeplejerske- og SOSU-uddannelserne.

De arkitektfirmaer, der efter en prækvalifikation er udvalgt til at deltage i konkurrencen om Sundhedshus og Ariumgård, er:
• Ensemble (med Cubo i spidsen)
• Vilhelm Lauritzen Arkitekter
• Rørbæk og Møller Arkitekter
• Entasis
• Aart Architects

Parallelopdrag for Søster Sophies Minde
Den anden konkurrence skal vise, hvordan Søster Sophies Minde ved Søndre Fasanvej kan energirenoveres, om- og tilbygges, så der foruden de nuværende boliger til pensionerede diakonisser bliver plads til blandt andet nye undervisningsfaciliteter, psykiatriske bofællesskaber og moderne seniorboliger. Sidstnævnte henvender sig til seniorer, der ønsker at holde sig sunde og aktive langt op i alderen i et miljø, der lægger op til fællesskab og netværk.

Læs mere: Grønt lys til omfattende Frederiksberg-projekt.

Konkurrencen om Søster Sophies Minde er et parallelopdrag, og det er Arkitema og JJW Arkitekter, som efter en prækvalifikation er udvalgt til at deltage.

Vinder udpeges i december
Begge konkurrencer løber fra d. 6. juni til d. 11. oktober, og vinderne forventes udpeget i december 2013.

Konkurrenceprogrammerne og andet materiale om Diakonissestiftelsens store Udviklingsplan 2020 kan ses på: www.diakonissestiftelsen.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19