23948sdkhjf

Grusgrav omdannes til erhvervsområde

Der er tale om Store Hede Erhverv Midt og Øst nær Rosilde, hvor to delområder nu udbydes til salg

Tidligere har området været brugt til indvinding af grus, men nu skal Store Hede Erhverv Midt og Øst nær Roskilde omdannes til et nyt grønt erhvervsområde på knap 573.000 kvm. 

Planen er at integrere det nye erhvervsområde i den omkringliggende natur. Rammelokalplanen forventes færdig i marts 2024. 

- Det spændende ved området er, at der er direkte kontakt med hedelandet og det store rekreative område. Man får altså som virksomhed en direkte port ud til naturen, hvilket er ret unikt for et nyopført industriområde. 

- Samtidig er placeringen i grusgraven speciel, idet den ligger lidt dybere end resten af landskabet, hvilket er med til at skabe en valley-effekt, siger Ole Nørklit, adm. direktør hos Nymølle Stenindustrier, som har været med til at grave gruset og har deltaget aktivt i at udarbejde lokalplanen sammen med Roskilde Kommune og MAN. 

Netop MAN Energy Solutions er på vej til at etablere sig i det nye erhvervsområde og har købt et grundareal på omkring 294.000 kvm. Her har de planer om at opføre mere end 100.000 kvm til lager, produktion, kontor, forskning og udvikling.

Det resterende grundareal fordeler sig på to delområder, som nu udbydes til salg hos Colliers.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094