23948sdkhjf

Bytte bytte købmand: DSB bygger for 400 millioner til Banedanmark

Specialiseret banegård på vej i Høje-Taastrup

Høje-Taastrup bliver fremover den primær base for store banefornyelsesprojekter i hovedstadsområdet og dele af Sjælland. Det sker når en ny infrastrukturbanegård til 400 mio. kr., som DSB får opført, står klar. Det fremgår af fakta og tal fra Projektagenten, Licitationens søsterdatabase til overvågning af projekter og udbud.

MT Højgaard Danmark er totalentreprenør på projektet, og Sweco Danmark er ifølge Projektagenten tilknyttet som teknisk rådgiver.

Entreprenørkæmpen underskrev kontrakten med DSB i 2. kvartal i år i forlængelse af parternes samarbejde om nye værksteder for el-tog i København, Aarhus og Næstved.

Bytter arealer

Byggeriet i Høje-Taastrup er nu gået i gang, skriver SN.dk og uddyber, at byggeriet står på frem til sidst i 2024, mens pladsen sidenhen overdrages til Banedanmark, der i 2025 vil etablere sportilslutning banen mellem Høje-Taastrup og Roskilde.

- Banedanmark overdrager et areal til DSB i forbindelse med DSB's etablering af nyt værksted til elektriske togsæt ved Godsbanegården i København. Det har hidtil været anvendt som arbejdspladsareal til Banedanmarks fornyelsesaktiviteter i Københavnsområdet. Som modydelse for arealet etablerer DSB et erstatningsanlæg til Banedanmark i Høje Taastrup. Dette vil på et senere tidspunkt blive suppleret med et mindre anlæg i København, forklarer Finn Bloch, underdirektør og chef for DSB's nye grønne værksteder, til SN.dk.

Infrastrukturbanegården skal kunne håndtere alle de opgaver, der vil være i forbindelse med et fornyelsesprojekt, samt mindre vedligeholdelsesprojekter i begrænset tidsrum.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109