23948sdkhjf

To vindere i konkurrence om Hjørrings teaterhus

Schmidt Hammer Lassen samt Kjaer og Richter står i spidsen for de to teams, der er gået videre i konkurrencen om Vendsyssel Teaters nye hus.
Konkurrencen om, hvem der skal udvikle Hjørring Kommunes nye teateroplevelseshus, er nu i gennem den første fase.

De to vindere af konkurrencens første fase er:
Totalrådgiver: Schmidt Hammer Lassen Architects K/S. Underrådgivere: Arkitektfirmaet Finn Østergaard, Brix & Kamp A/S, Alectia, LiWplanning ApS, Gade & Mortensen Akustik, AIX Ark. AB-Arteno v. Torben Nobling.

Totalrådgiver: Kjaer og Richter A/S. Underrådgivere: ColorcloudStudio, Grontmij A/S, Preben Skaarup Landskab, Priebe Sceneteknik, Michael Quist Rørsted.

- Vi har fået to gode forslag, som ikke blot vil give Vendsyssel Teater en helt unik ramme om deres forestillinger, men også medvirke til at udvikle bymidten og tilføre dynamik og liv. Begge forslag vil kunne styrke Hjørrings særlige tradition for et rigt teater- og kulturliv, og vi glæder os til det videre forløb, siger direktør Hans Peter Svendler, Realdania, der gennemfører projektet i partnerskab med Hjørring Kommune.

Endelig vinder findes til efteråret
Det nye teateroplevelseshus skal huse Vendsyssel Teater, der i dag har base på en nedlagt skole i Hjørring. Teateret er et af landets mest anerkendte egnsteatre, og har mange succesfulde forestillinger bag sig, herunder bl.a. flere Reumert-nominerede.

Visionen er at skabe et levende hus med høj arkitektonisk kvalitet, som adskiller sig markant fra det traditionelle provinsteater. Det skal være en bygning, der nytænker kulturinstitutionernes rolle som en del af byens offentlige rum. Således skal huset også fungere som samlingssted og vækstmiljø for de lokale unge og ikke-organiserede borgere, der interesserer sig for musik, teater og kulturliv.

Der er tale om en tofaset konkurrence, hvor de deltagende teams er udvalgt på baggrund af et EU-udbud og en prækvalifikation. Fem teams har deltaget i konkurrencen, og de to tilbageværende teams får nu mulighed for at udvikle deres forslag i dialog med en forhandlingskomite og dens rådgivere. Den endelige vinder forventes udpeget i efteråret 2013.

Alle fem konkurrenceforslag udstilles på Vendsyssel Teater i perioden fra 11. juni - 25. juni.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.616