23948sdkhjf

Selvrensende facader til varehus-byggeri

Brdr. Daugaard Pedersen A/S har opført et nyt Biltema-varehus, hvor de kridhvide facadeelementer er tilført et katalysatorstof, der sikrer den hvide farve fremover.
Biltema har netop fået opført et nyt varehus ud til motorvejen i Rødekro. Bag byggeriet står entreprenørfirmaet Brdr. Daugaard Pedersen, som til dette projekt valgte facadeelementer med selvrensende effekt.

- Biltema har, som bygherre, nogle meget præcise krav til udseendet af deres butikker. Faktisk så indgår den meget hvide og selvrensende beton som en del af Biltemas ydre visuelle identitet. I forbindelse med, at vi skulle finde leverandør af betonelementerne, var vi på besøg hos Spæncom i Kolding, og her så vi nogle flotte hvide elementer, der skulle leveres til Biltema i Sverige, og så var vi ikke i tvivl om, at Spæncom skulle stå for leverancen til Rødekro, fortæller projektleder Klaus Damm fra Brdr. Daugaard Pedersen.

Han peger på, at en tilbagevendende udfordring med hvide glatte overflader i beton er modtageligheden over for støv og klimatiske påvirkninger. Men i Spæncoms hvide betonelementer er der tilføjet et katalysatorstof, som ved hjælp af vand og UV-lys kan igangsætte en egen rengøring af overfladen.

- Det eneste, det kræver, er, at det regner, og at solen skinner lidt på skift – og det gør det jo tit i Danmark, påpeger Klaus Damm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093