23948sdkhjf

Renoverer 249 boliger og river 200 ned: Nordstern vinder stor opgave i Odense

Den sidste af FAB - Fyns Almennyttige Boligselskabs store boligområder i Vollsmose får et løft til 450 mio. kr.

Omdannelsen af boligområdet Vollsmose i Odense når en ny milepæl.

FAB - Fyns Almennyttige Boligselskab har indgået en aftale med Nordstern om totalentreprisen for renovering og ombygning af boligafdelingen Birkeparken.

Det officielle grønne lys til projektet er kommet med Odense byråds godkendelse af den kommunale garantistillelse samt støttetilsagn fra Landsbyggefonden. Nu kan parterne arbejde hen imod målet om at skabe det, der betegnes som et tidssvarende, trygt og lækkert boligområde med plads til alle.

Omdannelsen af Birkeparken indbefatter renovering og omdannelse af 249 lejemål, samt nedrivning af 200 boliger for at skabe plads til udvikling af nye bygninger med boliger og erhverv. Dette skal sikre, at det lovbestemte krav om maksimalt 40 pct. almene familieboliger i Vollsmose er opfyldt i 2030.

Entreprenørkæmpen Nordstern skal stå for det treårige projekt sammen med et team af rådgivere bestående af Erik Arkitekter, OJ Rådgivende ingeniører og Bymunch by- og landskabsdesign.

Projektets værdi er tidligere oplyst til 450 mio. kr.

Sidste område på renoveringslisten

Birkeparken er den sidste af FAB’s parker i Vollsmose, der skal renoveres. Efter renoveringen skal området kunne certificeres til DGNB sølv.

- I FAB ser vi meget frem til at forsætte udviklingen af Vollsmose i samme bæredygtige spor, som vi fulgte i Fyrreparken, siger bestyrelsesformand Erling Nielsen, FAB, i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Bæredygtigt byggeri er en naturlig del af FAB’s strategi, og vi er derfor glade for at der også i Birkeparken indarbejdes miljømæssige, økonomiske og ikke mindst sociale bæredygtighedstiltag til gavn for vores beboere.

Renoveringen og ombygningen af Birkeparken forventes at stå færdig ved udgangen af 2026.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094